Logo doetinchemsvizier.nl


Engels nationaal kampioen Endpoint met tweede van links Dion Derksen
Engels nationaal kampioen Endpoint met tweede van links Dion Derksen (Foto: PR)

Doetinchemmer Dion Derksen toptalent gamen

(door Hans Hissink)

Doetinchem - Counter-Strike (CS) is een zeer populair schietspel. Het wordt in teamverband en individueel gespeeld. Dion Derksen heeft zich opgewerkt tot profspeler en verdient er zijn geld mee. Hij behoort tot de beste vijf spelers van Nederland en speelt nu in Engeland.

Tien jaar geleden speelde de 21-jarige Dion Derksen uit Doetinchem voor het eerst het spel Counter Strike. Pas drie jaar geleden ontdekte hij het spel opnieuw. Een grote wedstrijd was te zien via internet en Derksen werd bevangen door het CS virus. "Ik werd daar wel enthousiast van en heb het spel vervolgens aangeschaft. Sinds die tijd heb ik geen ander spel meer gespeeld en ben ik me steeds verder gaan specialiseren." De Doetinchemse profgamer legt uit wat er zo leuk is aan het spel: "Je zit constant vol met adrenaline. Als enige overblijven tegen drie tegenstanders en dan winnen, dat geeft een enorme kick."
Twee jaar geleden begon het serieuze vormen aan te nemen. "Samen met nog wat knapen vormden wij een team dat mee heeft gedaan aan een LAN-party waar 1000 gamers mee deden. Wij eindigden met ons team op de vierde plaats. Heel leuk om te doen en toen ontstond ook het idee om het serieuzer aan te gaan pakken." Dat Dion Derksen talentvol is blijkt wel uit het feit dat hij gescout is door het Engelse team Endpoint uit Londen. "De captain van dat team heeft mij een tijdje gevolgd en vervolgens uitgenodigd. Ik heb daar een paar keer meegespeeld om te kijken of het klikte. Nu speel ik voor dat team en zijn we twee weken geleden nationaal kampioen geworden." Derksen vergelijkt het huidige niveau met de Jupiler League in het Nederlandse voetbal. "Ik speel nog niet in de absolute top, maar heb wel een hele grote stap gemaakt. Uiteindelijk is mijn doel om deel uit te maken van de allerbeste teams en de Champions League te winnen." Daarvoor traint Derksen veel. "Mijn trainingsdag met het team begint om 14.00 uur en eindigt meestal rond 22.00 uur. Daarna speel ik mijn individuele wedstrijden tot 's ochtends rond 03.00 uur." Omdat Derksen nog niet in Londen woont, reist hij in de weekeinden heen en weer om zijn teamwedstrijden te spelen. De Doetinchemse gamer wil dit negen of tien jaar doen. "Dan hoop ik de top bereikt te hebben en dan zie ik wel verder. Met de toekomst na het gamen ben ik nog niet bezig."
Dion Derksen wil tot slot nog wel iets kwijt. "Veel mensen hebben een bepaald beeld over gamers. Het zou fijn zijn dat mensen stoppen met negatief denken over gamen. Ik ben absoluut niet verslaafd en doe heel veel andere dingen ernaast. Net zoals 'normale' mensen."

www.endpoint.gg

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox