Logo doetinchemsvizier.nl


Schrijver Brady Lukassen uit Wehl met zijn eerste boek 'De Gruwelijke Griezelaar'. (foto: Roel Kleinpenning)
Schrijver Brady Lukassen uit Wehl met zijn eerste boek 'De Gruwelijke Griezelaar'. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Griezelen met Brady Lukassen

Wat voor Brady Lukassen begon met verhalen vertellen voor de klas, eindigde met het schrijven en uitgeven van zijn eerste boek 'De Gruwelijke Griezelaar'.

DOETINCHEM - De geboren en getogen Wehlenaar Brady Lukassen (25) is basisschoolleerkracht in opleiding. In de klas vertelt hij griezelverhalen. "Deze verhalen bereid ik goed voor om in de belevingswereld van de kinderen te komen. Tijdens het voorlezen hangen de kinderen aan mijn lippen. De verhalen worden heel goed opgepakt. Zo goed dat ik daar wat mee wilde doen. Het schrijven van een boek is dan het meest toegankelijk." Dit was geen dagelijkse kost voor Lukassen. "Ik heb het soms maanden opzij gelegd totdat ik weer inspiratie kreeg voor een nieuw hoofdstuk. Zoiets kun je niet oproepen. Dat komt wanneer het komt."
De verschillende passies die Lukassen heeft kon hij prima kwijt in zijn eerste boek waar hij zo'n anderhalf jaar geleden mee is begonnen en nu het levenslicht ziet. "Theater, muziek en griezelen zijn mooie dingen waar ik veel mee bezig ben. Deze losse elementen kunnen heel goed samengevoegd worden in het basisonderwijs en worden gebruikt om mooie verhalen te vertellen. Deze heb ik herschreven en gebundeld in het boek. Het zijn aparte verhalen, maar wel zo geschreven dat er een rode draad is ontstaan. Het boek verzamelt eigenlijk zijn eigen verhalen." Bij het vervaardigen van het boek is Brady Lukassen ontzettend geholpen door Marieke van Wolven die de illustraties voor het boek maakte en Marsje Richards die tekstadvies gaf. Lukassen noemt zich zelf een flierefluiter. "Als ik mijn zinnen ergens op zet dan wil ik dat graag doen en dan lukt het vaak ook. Bij theatergezelschap Jarno di Parno begon ik met het opbouwen van het podium, later speelde ik actief mee met het theater. Zo heb ik meegedaan aan de tv-show 'De nieuwe Uri Geller'. Voorbeelden van dingen die ik graag wilde en die uiteindelijk ook zijn gelukt. Zo is het met dit boek op dezelfde manier gegaan." Het thema van de huidige kinderboekenweek is 'gruwelijk eng', het boek 'De Gruwelijke Griezelaar' past daar precies bij. "Een mooi moment om het boek met typische kinderfantasie te presenteren. Het is passend leesvoer voor het boekenweekthema, maar ook treffend voor Halloween dat er aan zit te komen", besluit een enthousiaste Brady Lukassen. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar en te koop bij boekhandel Raadgreep en Berrevoets in Doetinchem, maar ook te bestellen bij bol.com en boekscout.nl.

www.facebook.com/degruwelijkegriezelaar

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox