Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Leuke stakingsdag

Donderdag was de stakingsdag bij de basisscholen. Onze kleinzoontjes wilden thuis blijven en daar iets leuks doen. Natuurlijk hadden we het met hen over de staking, en wat ze er van vonden. Nou ze vonden het…. prima. Meesters en juffen hebben het volgens hen erg druk. Dat komt ook omdat veel kinderen zo druk zijn vertellen ze.

Onze klas is heel rumoerig zegt Bas, die graag rustig wil werken. Thijs vindt dat nogal meevallen, en hoort bij het groepje dat overal de lol van inziet. De tweede dag dat hij bij de nieuwe juf zat, mocht hij al op de gang staan. Geen probleem. Opa, ik sta liever dan dat ik stil moet zitten zegt hij met een glimlach.

'Het speelkwartier is om te spelen, anders heette het wel praatkwartier'

Als ik vraag waarom hij uit de klas moest, blijkt hij zich dat ook af te vragen. Kijk zegt hij; in groep vier moet je de hele dag werken en stil zijn, dat is het probleem. En zegt hij, deze juf is behoorlijk streng. Met deze juf is helemaal niks mis, zegt Bas gelijk. Jullie praten teveel dat is het probleem. Thijs vraagt; hoe kan praten een probleem zijn? Omdat jij ook blijft praten als de juf iets wil zeggen legt z’n broertje uit. Ja, ja zegt Thijs met een zucht, en wanneer mag ik dan een keertje? Is het speelkwartier misschien een optie vraagt Anke. Nee, oma dat is geen optie, een speelkwartier is om te spelen, anders hadden ze het wel praatkwartier genoemd.

Hij moet zelf lachen om z’n inval. Omdat er net een vliegtuig overkomt, lijkt het hen een goed idee om van oude dozen een vliegtuig te knutselen. Als Anke later vraagt hebben we even tijd om wat te eten? Zeggen ze: wij? Wij hebben geen tijd om te staken.

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden