Logo doetinchemsvizier.nl


Spannend moment voor het doel. (foto: Joop Kappert)
Spannend moment voor het doel. (foto: Joop Kappert) (Foto: Joop Kappert)

De Graafschap tegen Go Ahead

De supporters van De Graafschap wachten met smart op de ontmoeting tussen hun team en Go Ahead Eagles. Zondag 15 oktober, klokslag 12.30 uur, wordt er afgetrapt op De Vijverberg. Menig Superboer loopt nog met een kater na de laatst gespeelde wedstrijd tussen de beide volksclubs in 2016. Niet alleen de uitslag, 1-1, maar ook de rellen na afloop zitten nog vers in het geheugen. Uiteindelijk degradeerde De Graafschap en maakten de Eagles de stap omhoog. Twee seizoenen later speelt de ploeg uit Deventer gewoon weer in eerste divisie en staat dan eindelijk de sportieve revanche op het programma.

Doetinchem - Beide teams kennen een moeilijke start van de competitie, de verwachtingen daarentegen zijn gelijk. Zowel De Graafschap als Go Ahead willen meedoen om de bovenste plekken en hopen zo spoedig mogelijk terug te keren naar de eredivisie. Getuige de stand op de ranglijst blijkt dit geen eenvoudige klus. Integendeel zelfs, de supporters uit Deventer hebben dit seizoen na afloop van een thuiswedstrijd al protesterend voor de deur van het hoofdgebouw gestaan. Ze wilden uitleg van trainer Leon Vlemmings over de slechte seizoenstart.

Bij De Graafschap loopt het publiek ook niet over van enthousiasme. Trainer Henk de Jong kan zich daar wel iets bij voorstellen. "Uiteraard, wij hebben altijd gezegd dat we onze supporters willen vermaken. Dat lukt steeds maar niet. Er zit iets bij de jongens dat een blokkade opwerpt. Op de training vliegen de vonken eraf, de sfeer is prima. Maar zo gauw de stadionlampen branden, stagneert er iets. Wij zijn dagelijks keihard aan het werk om dat weg te krijgen."

Eigenlijk staat niets een mooi voetbalduel in de weg. De zondagmiddag geeft toch weer even een ouderwets gevoel en zorgt voor de nodige verkochte kaarten. Ook supporters van Go Ahead Eagles zijn welkom bij deze wedstrijd.

Meer berichten

Shopbox