Logo doetinchemsvizier.nl


De gerechten die worden geserveerd ter illustratie van de lezing worden verzorgd door bijzonder restaurant Borghuis.
De gerechten die worden geserveerd ter illustratie van de lezing worden verzorgd door bijzonder restaurant Borghuis. (Foto: Arjan van der Mee)

Kunsthistorie op het menu

DOETINCHEM – Maria Driesen geeft op 27 oktober in het Stadsmuseum een lezing over de ontwikkeling van onze eet- en drinkgewoonten door de jaren heen. Tijdens de lezing zal Borghuis gerechtjes serveren die aansluiten op haar verhaal.

Hoe was die keuken in vroegere tijden? Wat aten en dronken de mensen? Waren er grote verschillen tussen boeren en burgers wat betreft eten? Gelukkig zijn eet- en drinkgewoonten al eeuwenlang een onderdeel van de verbeelding op schilderijen en prenten. Daardoor kan Maria Driessen aan de hand van kunsthistorie ver in de tijd terugblikken.

Deelname aan deze lezing met diner (proeverij) kost 29,50 euro per persoon. Deze prijs is inclusief twee drankjes.
De aanvang is om 18.00 uur in 't Oude Postkantoor, Van Nispenstraat 2 in Doetinchem.
(Telefonisch) reserveren is noodzakelijk, dit kan bij het Stadsmuseum of het Borghuis.
Telefoon Stadsmuseum: 0314-335557 Telefoon Borghuis: 0314-366168

reageer als eerste
Meer berichten