Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Kedeng, kedeng

De provincie gaat onderzoeken of men de dertig miljoen die men gereserveerd heeft, gaat gebruiken om het spoor tussen Doetinchem – De Huet en Wehl te verdubbelen. Vanaf Doetinchem centraal zou te duur worden in verband met de spoorbrug, jammer.

Ik heb geen verstand van infrastructuur en al helemaal niet van zoveel geld. Ik had al werk genoeg mijn zakgeld te beheren en dat is in de loop van de jaren niet veel beter geworden.

Op een bijeenkomst van het Centraal Senioren Overleg (nooit van gehoord...) werden afgelopen week vragen gesteld aan alle politieke partijen. Een van de problemen was de afstand parkeerplaats voor lang parkeren en de opstapplaats bij het verbouwde NS station. Een oudere dame, met gevoel voor humor, zei dat ze brood en koffie voor onderweg meenam, omdat ze het anders niet aankon.

In de jaren zestig maakte ik gebruik van het spoor, daarna was ik het bijster

Ik ben eens gaan kijken en wat bleek, er is een P&R parkeermogelijkheid voor de treinreiziger dichtbij het station, ik kon alleen nergens zien waar ik moest betalen. Op de site van P&R bleek dat parkeren in Doetinchem gratis is, je moet het maar weten.

In de jaren zestig maakte ik als militair veel gebruik van het spoor, daarna was ik het bijster. Een paar jaar geleden wilden wij onze kleinzoons laten ervaren hoe het is als je geen auto hebt en toch moet reizen. We gingen o.a. vanaf het centraal station Gaanderen naar Winterswijk. Aangezien een van de tweeling niet van lawaai hield, waarschuwden wij hem voor de herrie van een remmende trein. Wij schrokken zelf het hardst toen bleek dat de trein al naast ons stond. De bus- en treinreis werd als een attractie ervaren, en nog vaak vragen ze wanneer gaan we weer eens met de trein? Onze goed bedoelde les hoe het is als je geen auto hebt was mislukt. Hoewel..?

Goed gaon.

Meer berichten