Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Zéér geliefd

Zondagmiddag waren wij bij het programma Nieuwscafé in de Gruitpoort. Er werden actuele zaken uit de stad besproken en er was mooie muziek van Snow Coats. Zelden was het er zo druk. Het aanvalsplan binnenstad stond op de agenda omdat donderdag de beslissing genomen gaat worden in de raadsvergadering om van start te gaan. Gaat goed komen is de verwachting.

De grote opkomst, werd er gefluisterd, zou kunnen komen omdat Henri-Georges Moïze de Chateleux van D66 zijn vertrek zou toelichten. Een door zichzelf, zo geliefd politicus die weggaat trekt altijd volk. De vreugde was van korte duur, het bleek alleen maar een vertrek uit de partij. Gelukkig voor hem mocht hij vertellen dat de fouten alleen door anderen gemaakt waren, en hij daarom het recht had de partij op te blazen. Men blijft voor eigen glorie zitten. De stemmentrekker van de partij, want zo zag hij zich nog steeds, had tijdens de vorige periode al gewaarschuwd dat het fout zou gaan. Toch stelde hij zich toen verkiesbaar, om een paar maand voor de verkiezingen de zetels te roven om zich voor te bereiden op een eigen partij. Dat hij, als hij straks op eigen kracht gekozen zou worden, maar blijft tot zijn vertrek naar het buitenland halverwege de zittingstermijn bedoelde hij als dreigement maar klonk nu als een belofte.

Dan maar gauw naar de tentoonstelling over de Gaanderhei, mooie beelden van vroeger en nu, over een hechte gemeenschap. Zoeken naar het boerderijtje van Opa tussen de prachtige foto’s van toen. Terug rijdend naar huis dacht ik aan de tijd dat wij daar met een meisje de rogge in gingen. Een vriend zei het laatst nog zo mooi: “Weet je nog Ben dat wij als tieners zoveel plezier hadden aan het gefriemel met onze handen met die meisjes en toch allebei zulke lage cijfers kregen voor handenarbeid?"

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden