Column Ben Beijer: Boemel treintje


Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Column Ben Beijer: Boemel treintje

De presentatie van de ‘motie stadstrein’ kwam wat moeizaam op gang tijdens de raadsvergadering, maar dat had meer te maken met de bescheidenheid van de indiener namens de SGP-ChristenUnie dan met een haperende motor van het treintje van het openbaar vervoer museum. De indieners willen de binnenstad beter bereikbaar maken, als in de nabije toekomst de Gaswal en Missetstraat geknepen gaan worden i.v.m. de ambitieuze plannen de Oude IJssel met de binnenstad te verbinden.

Ik weet nu al zeker dat mijn kleinzoontjes straks aan hun ouders zullen vragen de auto wat verder van de binnenstad te parkeren om vervolgens in het treintje naar ons toe te komen. Dat ze dan ook nog naar de mooie speelgoedcollectie en treintjes kunnen rijden, zal hun plezier alleen maar vergroten.

Wethouder Ingrid Lambregts was er als de kippen bij, om het voorstel gelijk een kans te geven. Wie weet komen de zwarte pieten die de boot gemist hebben ,straks per treintje naar de Handelskade . Zou het startsignaal kunnen worden van de recreatieve trekker om naar de bruisende binnenstad van Doetinchem te komen.

Geen idee of het min of meer zwarte of gekleurde pieten gaan worden. We zijn die discussie vanuit de Randstad hier al lang zat eerlijk gezegd. Onze kleinzoontjes die nog in de goedheiligman geloven, zal het overigens een zorg zijn. Ze zijn inmiddels zeven en zullen binnenkort wel begrijpen hoe het echt zit aangezien ze regelmatig in de krant kijken om het nieuws te volgen. Toen Thijs een tijdje geleden een artikel zag met tekeningen van gekleurde Pieten zei hij: "Opa, die zwarte Pieten kunnen zich natuurlijk wel in allerlei kleuren verven, maar dat helpt ze toch niet. Als ze ’s avonds onder de douche moeten zijn ze daarna toch gewoon weer zwart." Goed gaon.

Meer berichten