Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: In het land der blinden...

In het land der blinden is éénoog koning. Hoe waar dit gezegde is, heb ik weer eens ondervonden. We voelden onszelf geweldige zangers tijdens een theaterconcert zondag in het altijd gastvrije en bomvolle Amphion. Eerder waren wij al voor promotie van het jubileumconcert in de Optimaal FM en Regio8 TV studio’s waar interviews werden opgenomen tijdens een optreden.

De eerste de beste man met een zorgelijk gezicht, werd door de enthousiaste interviewster gezien als voorman. Als je even je mond open doet, denkt men al snel dat je geen aspirant lid maar voorzitter bent.

Nu heeft het jubilerende Mooi Koor Man al jaren een prima voorzitter, maar Jules Moormann kijkt blijkbaar nog steeds te vrolijk om hem die functie toe te dichten Hij is jong van geest en toch al wijs. Bij mij komt het verstand hopelijk met de jaren, vandaar dat ik over twintig jaar beschikbaar ben, als die functie al vacant zou komen.

Net terug van het spontane optreden werd ik door twee bewoners van ons appartementencomplex gevraagd voor technische hulp. Bij de een deed het video-oproepsysteem het niet, bij de ander kon de elektrische garagedeur niet open. Mijn expertise op beide vakgebieden was rondverteld door mensen die nog meer linkerhanden hebben dan ik. Nadat ik de werking van mijn afstandbediening had gedemonstreerd, werd er gevraagd waar ik die kennis vandaan had. Toen ik vertelde dat ik ‘helemaal zelfstandig’ de batterij had vervangen, begreep de nieuwe buurman dat het met mijn technische kennis al net zo beroerd gesteld was als met de zijne.

Dat het oproepsysteem van onze buren het weer prima deed nadat ik wél op de bel had gedrukt, werd ook al gezien als een bron van kennis.

Nog even en ik ga solliciteren naar een ministerspost; vraagt ook weinig kennis van zaken, zegt men. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden