(foto: Roel Kleinpenning)
(foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Midwinterhoorn klinkt op Veentjes

(door Carla van der Meer)

Doetinchem - De Veentjes, omliggende straten en de Stadstuinen Doetinchem worden op vrijdag 8 en zaterdag 9 december ondergedompeld in Kerstsfeer. Er komt een grote kerstmarkt met rond de 60 standhouders, midwinterhoornblazers, muziek, dans, eten en drinken en uiteraard de Kerstman en zijn elfjes.

"Het idee voor een Kerstmarkt is vorig jaar ontstaan", zegt Henk Garretsen, die samen met Jan Smit (beiden van Stichting Stadstuinen Doetinchem) dit evenement organiseert. "We hadden het idee om een markt te maken met rond de 30 kramen. Nou dat heeft anders uitgepakt", zegt Garretsen lachend. "We hebben nu rond de 60 standhouders. Het is dus wat groter geworden." De Kerstmarkt op De Veentjes strekt zich uit van De Veentjes naar de Dr. Huber Noodtstraat, het Schouburgplein, met de Stadstuinen, en een stukje Heezenstraat. "De Kerstmarkt wordt een culturele activiteit met muziek, dans, zang en midwinterhoornblazen", laat Garretsen weten. "Amphion heeft ons drie optredens van artiesten toegezegd. De Gruitpoort geeft dansdemonstraties en de Muziekschool Oost Gelderland komt met een aantal leerlingen die dans en zang optredens verzorgen.

We hebben ook het gezelligheidskoor Cantadoe, dat geheel verkleed in Dickensstijl komen zingen." Verder komt er een groot podium op het Schouwburgplein te staan, compleet met ski-hut en een terras met statafels. Op de kop van De Veentjes komt een podium met een pagodetent. "Uiteraard wordt de hele markt voorzien van sfeerverlichting en kerstbomen", zegt Garretsen. "Ook is er de ballonnenkraam van Wilco Buijl. Hij versiert de Kerstmarkt met opblaasbare kerstmannen en sneeuwpoppen en hij maakt een entree van ballonnen." Garretsen en Smit hebben bij de keuze van de standhouders erop gelet dat deze alleen kerst- of winterproducten verkopen, zodat dit ook helemaal aansluit bij de sfeer van de markt. Ook de foodtrucks serveren een gevarieerde winterse kost. De Kerstman vindt onderdak in de houtkapschuur van Stichting De Stadstuinen. "De schuur wordt voor deze gelegenheid compleet omgetoverd in kerstsfeer voor de Kerstman en zijn Elfjes", laat Garretsen weten. "Er komt een grote bank te staan waar de Kerstman en zijn Elfjes op plaats nemen." "We hebben al heel veel hulp gehad van mensen en van partijen die spullen beschikbaar stellen", geeft Smit aan. "Maar voor de Kerstmarkt zelf zoeken we nog vrijwilligers om ons te helpen. Dat mag een dag of dagdeel zijn of gewoon een paar uurtjes. Iedere hulp is welkom." Kerstmarkt op de Veentjes is op vrijdag 8 december van 16 tot 21 uur en op zaterdag 9 december van 12 tot 17 uur. Gratis entree. Informatie: stadstuinendoetinchem@gmail.com.

Meer berichten

Shopbox