Harmonie De Vriendschap. (Foto: PR)
Harmonie De Vriendschap. (Foto: PR) (Foto: PR)
Kerstmis

Harmonieus en uniek kerstconcert

Doetinchem - Voeg een popkoor, harmonie en projectkoor samen in december en de ingrediénten voor een eigentijds kerstconcert zijn aanwezig. Vrijdag 15 december is de Onze Lieve Vrouwe-kerk in Doetinchem het decor van een concert waarin 'Pie Jesu', 'The call of Christmas' en 'Do they know it's Christmas' klinken.

Het initiatief van het kerstconcert is afkomstig van popkoor Doetinpop en harmonie De Vriendschap uit Doetinchem. Ze hebben de organisatie samen ter hand genomen omdat beide verenigingen van mening zijn dat een 'echt' kerstconcert niet mag ontbreken in Doetinchem. Ook projectkoor A Capella verleent 15 december vanaf 19.30 uur medewerking aan het Doetinchemse kerstconcert.

Prijs

Het gemengde popkoor Doetinpop, onder leiding van Sander Spaan, bestaat uit 35 leden en is al jaren een vertrouwd geluid in Doetinchem.
Het repertoire is hedendaagse muziek. Van swingend tot amusement, de klanken zijn zeer veelzijdig. De eerste prijs op het TOP2000 korenfestival vorig jaar in Arnhem geeft aan dat Doetinpop muzikaal ook heel wat in haar mars heeft.

Koor A Capella is een projectkoor dat nu voor de derde keer bij elkaar komt om in de winter vier maanden te repeteren in de kerk van Nieuw Wehl, op oude muziek. Het is nu de tweede keer dat het koor met een kerstrepertoire komt. Het koor bestaat uit zeventien enthousiaste mensen die onder leiding van Ans Kolenbrander het een uitdaging vinden om vierstemmige vocale muziek te maken.

Harmonie

De derde pijler van het concert is harmonie De Vriendschap, opgericht in 1922, dat alweer enkele jaren onder leiding van Ruud Lanters staat. De harmonie geeft elk jaar meerdere concerten. Muzikaliteit en gezelligheid komen bij de Vriendschap samen. Met ongeveer dertig leden is de harmonie goed bezet, maar ondersteuning is altijd welkom, zo stelt de harmonie.

Bezoekers van het kerstconcert kunnen een sfeervolle avond verwachten waarin klassieke kerstliederen worden afgewisseld met moderne, eigentijdse kerstliedjes. In het programma wisselen Doetinpop, Koor A Capella en de Vriendschap elkaar af en is er tevens ruimte voor een aantal gezamenlijke nummers.

Informatie

De entree is 7,50 euro per persoon en dit is inclusief koffie. De kaarten zijn in de voorverkoop via bestuur@muziekverenigingdevriendschap.nl te bestellen. Meer informatie over het concert is op de websites www.doetinpop.nl en www.muziekverenigingdevriendschap.nl terug te vinden.

Meer berichten

Shopbox