Bloemen voor Frieda.
Bloemen voor Frieda. (Foto: PR)

1000ste bezoeker voor Formulieren Café

Doetinchem - Vorige week vrijdag mocht het Formulieren Café haar 1000ste bezoeker ontvangen.

De Doetinchemse Frieda ontving een bloemetje uit handen van Rosemarie Ampting, directeur van Buurtplein. Buurtplein nam eind 2015 het initiatief voor het opstarten van het Formulieren Café.
Inwoners van Doetinchem kunnen iedere dinsdagavond en iedere vrijdagochtend terecht in het Taalhuis van de bibliotheek voor hulp bij het invullen van (digitale) formulieren. De opgeleide vrijwilligers staan klaar met hun kennis en bezoekers kunnen gebruik maken van de aanwezige faciliteiten als computers en een printer.
Coördinator Wim Schuurman is vanaf de oprichting bij het formulieren Café betrokken en heeft de groei aan bezoekers gevolgd. "In het begin zagen we wel een stijgende lijn maar het afgelopen jaar zie je dat het bezoekersaantal in korte tijd verdubbeld is. Inmiddels zijn we zelfs uitgebreid met locaties in Gaanderen en Wehl en hebben we een vaste groep van 14 vrijwilligers."
Het Formulieren Café Doetinchem is geopend iedere dinsdag van 17:00 uur tot 19:30 en op vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur.
De locatie Wehl (in het Raadhuis) is geopend iedere woensdag van 10:30 uur tot 12:30 uur
De locatie Gaanderen (Gaanderbalie in de Trefkuul) is geopend iedere maandag van 17:00 tot 19:30 uur.
Info: www.buurtplein.nl.

Meer berichten

Shopbox