Logo doetinchemsvizier.nl


Foto: PR

Kerstlunch van Longfonds

Doetinchem - In het kader van Wereld COPD dag en het lotgenotencontact werd door de Werkgroep Doetinchem en omstreken van het Longfonds voorheen Astma Fonds voor alle mensen met een ernstige longaandoening een COPD kerstlunch georganiseerd bij Horeca Totaalcentrum DE KRUISBERG.

Als goede Achterhoekers waren heel veel bezoekers ruim voor aanvang aanwezig. Vanaf 10.30 uur werd iedereen ontvangen, kon men onderling kennismaken en werd er koffie met gebak geserveerd.
Na de koffie besprak Tanja Beerten, mantelzorgconsulent Gemeente Doetinchem/ VIT-hulp bij mantelzorg, op welke manier men hulp kan krijgen om de zorgtaak zo goed en lang mogelijk vol te houden. Vele mantelzorgers waren verrast te vernemen dat ze, doordat er voor vervangende mantelzorgers kan worden gezorgd, weer in staat zijn deel te nemen aan het maatschappelijk leven en zélfs om een dag of 3 met lotgenoten elders te verblijven.
Daarna lieten de ruim 80 gasten zich de lunch goed smaken.
Na de lunch werden de aanwezigen muzikaal onderhouden door de spelers van Mondharmonica Vereniging "The Hohner Boys" die een keur aan Kerst- en algemene Nederlandse en Duitse nummers speelden.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox