Logo doetinchemsvizier.nl

'Eerste hulp bij minder inkomen'

Doetinchem - Vanaf eind januari kunnen inwoners die, om wat voor reden ook, minder geld hebben om uit te geven terecht bij de workshop Eerste hulp bij minder inkomen. Elke laatste woensdag van de maand geven een buurtcoach en een budgetcoach praktische informatie en tips over hoe om te gaan met minder inkomen. Ook leren de deelnemers aan de workshop hoe ze uit kunnen zoeken of er nog mogelijkheden zijn voor een aanvulling op het inkomen.

De aanleiding voor de workshop is het credo 'voorkomen is beter dan genezen'. Het ontstaan van schulden wordt vaak vooraf gegaan door een andere gebeurtenis. Bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van een baan. Beiden brengen veelal een inkomstendaling met zich mee. Door inwoners te helpen bij het omgaan met minder inkomen, het inkomen op orde te krijgen en een overzicht te maken van hun nieuwe financiële situatie kunnen eventuele financiële problemen worden voorkomen.


Meer informatie
De workshop vindt iedere laatste woensdag van de maand plaats van 10.00 – 11.30 uur in wijkcentrum De Zonneboom in Oosseld. Aanmelding is niet nodig. De eerste workshop is 31 januari 2018. Kijk voor meer informatie op www.buurtplein.nl. De workshop is een samenwerking tussen Buurtplein en de gemeente Doetinchem.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox