Ludieke stunt C.V. de Billekletsers 2018

Doetinchem - De ludieke stunt van de Billekletsers begint inmiddels een aardige traditie te worden met altijd actuele onderwerpen zoals het plaatsen van kunstgras bij Viod en vorig jaar het van der Valk Hotel bij de A18. Dit jaar stond de rotonde bij Dichteren en de Hoop op het programma maar daarover zo meer. Niet alleen de eigen leden waren aanwezig maar ook zusterverenigingen de Umdraeyers en de Lange Rakkers waren aanwezig. Daarnaast waren, op uitnodiging, ook wethouders Peter Drent en Ingrid Lambregts aanwezig.

We begonnen deze ochtend met het bedanken van wethouder Peter Drenth voor de jaren lange samenwerking aangezien Peter Drenth ons als wethouder gaat verlaten. Peter Drenth is vanaf 27-01-2018 benoemd tot burgervader van het Billedarp compleet met ambtsketen, waarbij we natuurlijk wel rekening hebben gehouden dat in Billedarp prins Martie regeert en niet de burgervader….
Om het burgervaderschap meer kracht bij te zetten, heeft de wethouder ook nog een maquette gekregen van het Billedarp, welke precies op de schouw past van zijn woning.
Na de benoeming zijn we daadwerkelijk begonnen aan de ludieke stunt welke dit jaar ging over de rotonde tussen (oud) Dichteren en de Hoop. De bedoeling, van de gemeente uit, is dat deze rotonde vanuit Dichteren dicht gaat zodat men niet meer kan oversteken naar de Hoop. Voor voetgangers blijft dit wel zo bestaan. Als straks de jongeren van Dichteren naar de stad willen zullen ze 3 km om moeten fietsen, of de “nieuwe” sluiproute kiezen en dus via de wandelroute oversteken naar de Hoop. Wij van carnavalsvereniging de Billekletsers vinden dit niet ten goede komen van de veiligheid en hebben de wethouders, gevraagd hier aandacht aan te schenken. In de speech van wethouder Ingrid Lambregts is aangeven dat dit hoog op de agenda geplaatst zal worden waardoor onze ludieke stunt wederom een succes is geworden.

Kom ook eens kijken in Billedarp en kijk op onze website www.cvdebillekletsers.nl voor ons volledige programma !

Meer berichten