Abe (10) en zusje Valerie (7) mikken samen met burgemeester Mark Boumans afval in de nieuwe blikvanger.
Abe (10) en zusje Valerie (7) mikken samen met burgemeester Mark Boumans afval in de nieuwe blikvanger. (Foto: Roel Kleinpenning)

Abe regelt blikvanger

Doetinchem - Een heuse 'blikvanger' is afgelopen vrijdag geplaatst aan de Doetinchemseweg (Dichteren). De 10-jarige Abe woont aan deze weg en is het afval dat fietsers er in de berm achterlaten helemaal beu. Hij schreef daarom een brief aan Burgemeester Mark Boumans met het verzoek om een 'blikvanger' te plaatsen waar fietsers hun afval in kunnen werpen. De Burgemeester heeft Buha gevraagd om samen met Abe een goede plek uit te zoeken en zal morgen de speciale afvalbak voor fietspaden samen met Abe en Buha plaatsen.

Abe is erg betrokken bij het opruimen van zwerfaval. Hij ruimt twee keer per week met zijn vrienden het schoolplein van de Canadaschool op. Daarnaast gaat hij vaak op pad met De Beestenbende: een club voor kinderen die samen zorgen voor een schonere gemeente door zwerfafval op te ruimen. Op de foto mikt Abe met zus Valerie (7) en burgemeester Boumans afval in de nieuwe blikvanger. (foto: Roel Kleinpenning)

Meer berichten