Doetinchems on stage. (foto: PR)
Doetinchems on stage. (foto: PR) (Foto: PR)

Doetinchem On Stage: Netwerkbijeenkomst AOC Oost

Doetinchem - Op woensdag 31 januari troffen ruim 100 medewerkers van deelnemende bedrijven aan Doetinchem On Stage en docenten elkaar bij AOC Oost voor een informatieve netwerkbijeenkomst.

Doetinchem On Stage is inmiddels een begrip in de Achterhoek en bekend bij vele (oud-)leerlingen, ouders en bedrijven. Dit jaar krijgen al voor de 9e keer eerste- en tweedejaars leerlingen van het AOC Oost VMBO en het Metzo College de kans om zich via dit project te oriënteren op beroepen. De belangrijkste les die ze te horen kregen: 'Je mag alles worden, behalve ongelukkig'.

De landelijke ambassadrice van On Stage, Anna-Lena Hedin-Penninx, verzorgde de opening. Aansluitend gaf Henkjan Kok, Senior Onderwijsadviseur IJsselgroep, eigenaar Retrain, Bureau voor organisatie-ontwikkeling en procesbegeleider Krimp Achterhoek, een boeiende presentatie over de gevolgen van de krimp in de Achterhoek op de arbeidsmarkt en hoe onderwijs en bedrijfsleven bij kunnen dragen aan oplossingen.

Professionals en docenten werden in dezelfde situatie gebracht als leerlingen op het Beroepenfeest; zomaar op iemand af moeten stappen, jezelf voorstellen en een gesprek beginnen. Tijdens de 'keukentafelgesprekken' was er gelegenheid om te brainstormen en werden er ervaringen uitgewisseld en workshops gevolgd. 'Inspirerend', 'interessant', 'leerzaam', 'dynamisch' en 'leuk om in deze informele setting op ongedwongen wijze met en van elkaar te leren' waren reacties die projectleider Zianne Looman te horen kreeg.

De avond werd afgesloten door de lokale ambassadeur van Doetinchem On Stage, Frans Langeveld, wethouder in Doetinchem, die benadrukte hoe belangrijk de medewerking van bedrijven én onderwijs is om leerlingen een goed beeld te geven van hun mogelijkheden en namens de gemeente allen bedankte voor de inzet.

Op 21 februari vindt het On Stage Beroepenfeest plaats in het Graafschapstadion en op 20 maart is de Doe Dag en gaan de leerlingen op werkbezoek om zicht te krijgen op hun wellicht toekomstige beroep.

Wie enthousiast is geworden en zich wil aanmelden om ook leerlingen te vertellen over zijn beroep, is van harte welkom. De organisatie kan zeker nog professionals gebruiken die leerlingen een beeld kunnen en willen geven van wat hun beroep inhoudt.

Meer informatie: mail@doetinchemonstage.nl of 06-53585924.

www.doetinchemonstage.nl

Meer berichten