Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Effe wachten

Effe wachten, Effe wachten ……Pizza! De niet meer zo piepjonge mensen kennen allemaal de grote hit van André van Duin nog wel. André maakte zoals alleen hij dat kon een mooi typetje van een alternatieve pizzabezorger. De beginregels van zijn lied waren: "Ik kom aan u vertellen, dat u pizza ’s moet gaan eten, en wie niet naar me luisteren wil, die moet ‘t zelf maar weten. Effe wachten effe wachten, nog effe wachten…. Pizza!"

De pas 17-jarige pizzabezorger Jesper Peeters uit Doetinchem was nog lang niet geboren toen André de kreet, effe wachten lanceerde in 1993. Toch moest ik daar gelijk aan denken toen ik in de krant de vette kop las: ‘ PIZZABEZORGER OVERMEESTERT DREIGENDE SCOOTERROVER’. De jongeman zag op weg naar een klant twee zwalkende mannen op straat. Op de terugweg naar de pizzazaak aan de Terborgseweg zag hij die twee mannen verdacht bij een meisje met scooter staan. Hij twijfelde geen moment en reed op het drietal af. Toen het meisje op zijn vraag of alles in orde was, vertelde dat de mannen haar wilden slaan om zo haar scooter te bemachtigen, greep de pizzabezorger in. Hij belde gelijk de politie om hulp, waarop het tweetal de benen nam.

Op zijn roep; ‘effe wachten effen wachten’ werd niet zo enthousiast gereageerd als vijfentwintig jaar eerder bij zijn collega André. Dappere Jasper Peeters trok een van de zwalkende mannen van de straat en legde hem vakkundig op de grond, in een niet aangeleerde houtgreep en bleef twintig lange minuten op de rug van de man knielen tot de politie zijn vrachtje overnam. Een paar dagen later werden twee agenten in Doetinchem bij een verkeerscontrole aangevallen en verwond door een agressieve autobestuurder. Mijn tip; in het vervolg snel de pizzabezorger van dienst bellen, effe wachten, en……         Goed gaon.

Meer berichten