Mark Diemers en Youssef El Jebli tijdens de persconferentie.
Mark Diemers en Youssef El Jebli tijdens de persconferentie. (Foto: PR)

Kwetsbare kinderen op De Vijverberg

(door Hans Hissink)

Doetinchem - Vorige week woensdag vond er bij De Graafschap een voetbalclinic plaats voor kwetsbare kinderen. Deze maakte onderdeel uit van de Week van Het Vergeten Kind.

Stichting Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig mee kan doen in de maatschappij. Ieder jaar vindt de Week van Het Vergeten Kind plaats, waarin veel activiteiten worden georganiseerd, onder andere voetbalclinics.

De Graafschap was één van de 20 Eredivisie en Jupiler League clubs die kinderen uit opvanglocaties een onvergetelijke dag bezorgden. 16 kinderen werden ontvangen met met een drankje en iets lekkers waarna zij een voetbalshirt en een paar voetbalschoenen kregen uitgereikt. Op sportpark De Bezelhorst gingen de kinderen het veld op met selectiespelers Mark Diemers en Youssef El Jebli.

Het werd een onvergetelijke dag voor de kinderen die al veel meegemaakt hebben in hun jonge leven. "Voor de kids is dit een prachtige uitlaatklep, een middag om hun problemen even te vergeten. Aan de lachende gezichten zie je dat zij het naar de zin hebben. Het is nog maar eens een mooi voorbeeld om te zien dat voetbal mensen samen brengt", vertelt Mark Diemers.
Youssef El Jebli beleefde mooie momenten aan deze middag en was enthousiast. "De kinderen komen met een glimlach binnen. Dat zegt al genoeg. Heerlijk om ze zo te zien genieten. Ook leuk dat ik nog een beetje Arabisch heb kunnen praten met een paar jongens."

Na de clinic op sportpark De Bezelhorst gingen de kinderen met een bus naar stadion De Vijverberg. Daar kregen zij een rondleiding en werd er een soort persconferentie gehouden waar vragen gesteld konden worden aan Diemers en El Jebli. De dag werd afgesloten met een hapje eten en een drankje waarna de deelnemende kinderen tickets kregen voor de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen Jong FC Utrecht.

Aandacht

Joep Verboeket is directeur van Het Vergeten Kind. "Het is fantastisch dat de voetbalclubs meewerken om deze kinderen de aandacht te geven die zij echt verdienen. Door te sporten vergeten zij hun zorgen, maken zij contact met andere kinderen en ontwikkelen dus ook nog eens sociale vaardigheden. Daarnaast is de persoonlijke aandacht die ze van de profvoetballers krijgen en het mogen sporten bij een topclub een ongelofelijke ervaring die ze hun hele leven lang bij zal blijven."


Meer dan 100.000 kinderen groeien op in gezinnen met meervoudige problematiek. Met kleine gebaren van echte aandacht kunnen zij gesteund worden. De stichting doet een oproep via haar website om deze kinderen gratis een lief bericht te sturen. Al deze berichten gaan een kilometerslange digitale supportsjaal vormen. Na de actieperiode deelt stichting Het Vergeten Kind sjaals met daarop lieve berichten uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

hetvergetenkind.nl.

Meer berichten