Oprichting Buurtenergiecoöperatie PraktiZon

Doetinchem - Wilt u graag zonnepanelen, maar is uw eigen dak niet geschikt? Of aarzelt u over de grote investering voor een complete installatie? Met die mensen wordt in Schöneveld de Buurtenergie coöperatie PraktiZon opgericht op 19 februari om 19.00 uur in praktijkschool Prakticon, Spoorstraat 11b in Doetinchem.

PraktiZon wil werken aan een duurzame en schone wijk waarin we zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke energiebronnen. Tegen een symbolisch bedrag wil de directie van Prakticon haar dak voor 15 jaar beschikbaar stellen om daarop zonnepanelen te plaatsen. Naar verwachting is er plaats voor ongeveer 500 panelen. In eerste instantie kunnen alle huurders en eigenaar-bewoners die wonen in het postcodegebied 7003 meedoen. Mocht er nog paneelruimte over zijn, dan komen de aangrenzende postcodegebieden (7001, 7002, 7004, 7005) aan de beurt.
U kunt meedoen door één of meerdere certificaten te kopen. (één certificaat = 1 paneel).
Wat kost het en wat levert het op?
Eén certificaat kost naar verwachting € 250,- U betaalt dan 15 jaar lang géén energiebelasting over uw aandeel opgewekte energie in de totale zonne-installatie. De verwachte terugverdientijd bedraagt circa 8 jaar.
Wat doen we 19 februari?
Wij informeren u uitgebreid over het initiatief om een energie coöperatie op te richten. Daarvoor hebben we Ruud Krabbenborg uitgenodigd. Hij is medeoprichter van de coöperatie Zonnig Zieuwent en daarnaast projectleider Zonne-energie bij Agem. U krijgt alle gelegenheid om uw vragen te stellen.
Ook peilen we of er voldoende belangstelling is voor deelname aan de coöperatie.
Ten slotte zijn we benieuwd in hoeverre er mensen actief betrokken willen worden bij het verder uitwerken van ons initiatief, de oprichting van een coöperatie.
Heeft u nu al vragen of bent u verhinderd maar wilt u mee doen? Mail dan naar infopraktizon@gmail.com.

Meer berichten