Afbeelding
Foto:

Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Pluisje

di 10 aug 2021, 09:06 Algemeen

Sinds ik op de Doetinchemse Prinsenhof woon, wordt mijn hulp met enige regelmaat ingeroepen als men problemen heeft met computer, printer of huisinstallatie. Over het algemeen weet ik die problemen tot mijn eigen niet geringe verbazing op te lossen. Het gerucht dat er iemand is die verstand van techniek heeft, ging dan ook snel rond. 

Ik heb het vaker gezegd: Leugens gaan sneller dan de waarheid. Peter van Straaten mijn favoriete cartoonist wist dat treffend weer te geven met een bellende dame die zegt: “Marie, meer kan ik je echt niet over mijn buurman vertellen, ik heb je al meer verteld dan ik zelf gehoord heb.” 

Toch blijven verhalen gewoon doorgaan, zo ook over mijn technische vaardigheden. Dat technische talent heb ik van mijn vader, die ook geen spijker in de muur kon slaan. Ik weet nog goed dat hij een eiken dressoir verzaagde om een voetenbankje te maken. Mijn moeder gebruikte die bij het aardappelschillen, zodat het mandje niet van haar schoot gleed. Hij zaagde de poten net zo lang bij om dat ding stabiel te krijgen dat hij de hele bovenkast nodig had. De onderkant staat nog steeds in onze eetkamer. Toen die stabiliteit niet lukte, beweerde hij dat die beweging in de wat korte benen van mijn moeder goed voor de bloeddoorvoer was.

Zij die mij kennen, wisten al lang dat ik de lengte van mijn moeder en het technisch inzicht van mijn vader heb. Ik moest daar aan denken toen onze lift storingen vertoonde nadat de monteur voor onderhoud was geweest. De deur ging te vaak niet helemaal dicht of gelijk weer open en ik kon dat probleem niet verhelpen. De monteur kwam gelijk om dat ongemak te verhelpen. 

Wij dachten dat de liftdeur misschien te scherp afgesteld was. Dat bleek echter niet het geval. Onze beheerder appte dat hij een pluisje op de deursensor had verwijderd dat de storingen veroorzaakte. 

Mijn voetbalgekke vader zou gezegd hebben: Zo zie je maar dat Maradonna - alias ‘Pluisje’ - zelfs hier de hand in heeft gehad.

 Goed gaon

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier