Esther Ruesen (links) enRosalie de Graaf bij het pand van de familie M. Mogendorff.
Esther Ruesen (links) enRosalie de Graaf bij het pand van de familie M. Mogendorff. Foto: Roel Kleinpenning

Kunstwerken met geschiedenis

Algemeen

Doetinchem - Op initiatief van het Stadsmuseum en Binnenstadbedrijf Doetinchem worden een viertal muren in Doetinchem beschilderd. Onderwerp van de muurschilderingen zullen bijzondere Doetinchemmers zijn die bijgedragen hebben aan de geschiedenis van de stad.

door Hans Hissink

Onder haar artiestennaam RoosArt gaat Rosalie de Graaf vier muurschilderingen maken. “De kunstwerken worden op muren gemaakt die delen van de stad met elkaar verbindt. Het wordt een mooie mix tussen cultuur, winkels en horeca,” vertelt Esther Ruesen, directeur van Stadsmuseum Doetinchem.

Op de plekken van de muurschilderingen is een QR-code te vinden. “Wanneer je deze scant, verschijnt er een filmpje met informatie over het onderwerp.”

De eerste muurschildering zal te vinden zijn op de muur van het Mogendorff pand aan de Gart Seevinckgang. “Anna Reintjes, de boerin die altijd aan de Holterweg woonde, zal daarop in 3D afgebeeld worden. Op de manier wie zij was en hoe zij deed, kan zij een voorbeeld zijn voor de huidige generatie. De muur met Anna laat heel goed de verbinding tussen toen en nu zien.”
Iedere muurschildering is uniek. ”Op deze manier wordt de geschiedenis van Doetinchem toegankelijker. Bovendien bereiken we hiermee een grotere doelgroep.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier