Marco, Thirza, Annemiek en Norah na hun duik in Stroombroek. Op dat moment had hun actie 488,50 euro opgeleverd, maar daarna kwamen nog donaties binnen.

Marco, Thirza, Annemiek en Norah na hun duik in Stroombroek. Op dat moment had hun actie 488,50 euro opgeleverd, maar daarna kwamen nog donaties binnen.

Foto: Gerard ter Brugge

Kopje onder in Stroombroek voor World Servants-project

Algemeen

Braamt - Vier deelnemers van World Servants Doetinchem deden zaterdag 19 december mee aan de actie Dive2Change: ze gingen kopje in Stroombroek voor het Ecuador-project van World Servants Doetinchem. 

Met deze sponsoractie wilden Annemiek, Norah, Tirza en Marco geld ophalen voor de bouw van een cacaoverwerkingscentrum in Ecuador, waar World Servants Doetinchem actie voor voert. 

Deze zomer zou de groep naar Ecuador reizen om te helpen met de bouw ervan. Maar wegens corona is die werkvakantie uitgesteld naar de zomer van 2021.
Dive2Change is een jaarlijkse eindejaarsactie van World Servants, een landelijke organisatie met 10-tallen werkgroepen in het land, waaronder in Doetinchem. Met Dive2Change wil World Servants geld ophalen voor de diverse projecten in ontwikkelingslanden onder de noemer ‘Bouwen aan Verandering’. Normaal vindt Dive2Change plaats in Voorthuizen, maar vanwege de coronamaatregelen ging een centrale duik niet door. Daarvoor in de plaats konden World Servants-deelnemers lokaal een duik nemen.

De vier deelnemers van World Servants Doetinchem kozen voor Stroombroek. De uitvoering was zo veel mogelijk coronaproof.
De koude ‘Duik voor verandering’ van Annemiek, Norah,Thirza en Marco leverde tot nu toe 556,50 euro op. Dat bedrag kan nog oplopen, want er kan nog gedoneerd worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant