"Leuk geregeld! Ondanks dat we het niet met de hele klas gezamenlijk konden afsluiten was dit een erg leuk alternatief", aldus Lianne Veldhuis, student Veehouderij. Foto: Zone.college

Diplomering Zone.college mbo Doetinchem anders dan anders

Algemeen

Doetinchem/Terborg - Op 6, 7 en 8 juli vond de diploma-uitreiking plaats van ruim 170 mbo-studenten van Zone.college Doetinchem. En dit jaar is het andere editie dan normaal. De feestelijke bijeenkomsten zijn niet als andere jaren in de kantine en leslokalen op school, maar in een speciaal ingerichte drive-thru door De Timp op het terrein aan de Oude IJsselweg in Terborg. 

De situatie met corona maakte dat het docententeam op zoek ging naar een nieuwe, feestelijke manier om de opleiding af te sluiten. Een manier waarbij er én recht wordt gedaan aan de persoonlijke aandacht voor de geslaagde én waarbij alles binnen de RIVM maatregelen is georganiseerd. 

De uitkomst is een uniek drive-thru bij de Timp, waarbij de ruim 170 geslaagden in drie dagen met hun familie/vrienden in een auto naar het terrein aan de Oude IJsselweg kwamen. In een programma van een half uur kregen dan maximaal 12 leerlingen hun diploma. Bij de entree ontvingen ze in de auto een drankje en een hapje. Vervolgens reden ze door naar de Zone-tent, waar het docententeam klaar stond met het diploma en de coach van de student een persoonlijk woordje uitte. Er werd daarna getoost, een foto gemaakt en geapplaudisseerd.

In Doetinchem worden op het Zone.college de mbo-opleidingen Tuin & landschap, Dierenartsassistent paraveterinair, Dierverzorging, Veehouderij en Groen, grond & infra aangeboden. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier