Afbeelding

Trainingsdagen van Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek (

Algemeen

Regio - Als voetbalster het beste uit jezelf halen, dat is de droom van veel meiden die aanwezig waren bij de trainingsdagen van Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA).

De zon en het warme weer op de eerste trainingsdag maakte afgelopen zaterdag plaats voor regen, kou en een harde wind. Dit mocht echter de pret niet drukken voor de 55 meiden die hun talent mochten laten zien op de tweede training van MVVA. Zij streden allemaal om een plekje binnen MVVA.

“Het huidige MO13 team stroomt door naar de MO14 en na de zomervakantie stroomt er een nieuw MO13 team in. Voor dit nieuwe team zijn er nu twee trainingsdagen gehouden, waarbij een groep van 20 meiden de kans krijgt om zich volgend jaar extra te ontwikkelen” vertelt Anouk ter Bille.

“Onze 40 samenwerkende clubs hebben de gelegenheid gehad om talenten door te geven. Zij werden vervolgens door ons uitgenodigd voor de trainingsdagen.” 

Tijdens twee trainingen werden de meiden flink aan het werk gezet door middel van diverse oefeningen. De meiden die geselecteerd worden krijgen een plekje in het nieuwe MO13 team. Naast de extra trainingen staan er voor de meiden mooie wedstrijden gepland tegen bijvoorbeeld diverse regioteams en clubs uit Duitsland.

Met enthousiaste trainers, diverse scouts en de ouders langs de lijn waren het twee mooie voetbalmiddagen. Of er talent zit in de Achterhoek? Ja, daar zijn de managers van overtuigd! “Het is genieten op zo’n dag. Geweldig om de passie en gedrevenheid van de meiden te zien”, besluit Hilde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant