Team Borghuus Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Team Borghuus Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) Foto: Roel Kleinpenning

‘Jubileumjaar is coronajaar’

Algemeen

Doetinchem - “Door de coronamaatregelen hebben we elkaar een tijd niet gezien”, zegt Sabine Elfers van het Borghuis in Doetinchem. “We zijn zo blij er weer te zijn, maar nog niet iedereen is nu aan de slag. Eén van de medewerksters woont in een woongroep. Daar willen ze nog niet dat ze komt. Dat is wel jammer, want ze wil zo graag. Verder zou dit een bijzonder jaar voor ons zijn. Het Borghuis bestaat 20 jaar en Het Oude Postkantoor waar we in zitten is 100 jaar. Maar ons jubileumjaar is een coronajaar.”

Carla van der Meer

Op 21 mei bestond het Borghuis precies 20 jaar. “Het is nu anders dan verwacht, maar we gaan er toch een feestje van maken met wat we nu kunnen doen”, laat Sabine weten. “We hebben de afgelopen tijd steeds contact gehouden met onze medewerkers via videobellen om ze een hart onder de riem te steken”, zegt Sabine. “We zeiden ‘houd vol’ we kunnen straks weer aan de slag.”

“We hebben elkaar de afgelopen weken af en toe nog wel eens gezien”, vertelt Natasja van Haren, één van de vijf medewerkers die vanaf het begin bij het Borghuis werken. “Jullie kwamen bij iedereen aan huis met koekjes. Dat was zo leuk.”

“Voor de meesten van onze mensen duurde het wachten lang, omdat ze niets te doen hadden”, geeft Sabine aan. “Natasja is in haar huis druk geweest met klusjes. Iedereen is gelukkig goed door deze tijd heen gekomen. In de loop van de jaren zijn we als team familie geworden. We hebben elkaar de afgelopen periode gemist.”

Het is een dubbel jubileumjaar. “Omdat dit pand 100 jaar bestaat, willen we er een feestelijk tintje aan geven door op Open Monumentendag in september op zaterdag en zondag een mooie fototentoonstelling te presenteren”, vertelt Sabine. “We hebben er zin in om samen weer op te trekken met de VVV en het Stadsmuseum, die in juli weer open gaan. De Groenmakers gaan hier iets leuks doen met de aankleding van het terras. Iedereen is lief voor elkaar en belangstellend hoe het gaat.”

Het Borghuis neemt alle voorzorgsmaatregelen zodat de gasten veilig kunnen komen en de medewerkers veilig kunnen werken. “Het rooster voor de medewerkers is veranderd omdat we er rekening mee moeten houden dat er niet teveel mensen aanwezig zijn”, laat Sabine weten. “We moeten samen afstand houden. We hebben een zuil met desinfectans bij de ingang en vragen de gasten of ze gezond zijn. De gasten begrijpen dit heel goed. Ze zijn heel vriendelijk. We zijn op 2 juni weer open gegaan en doen ook weer optredens. In de tijd dat we gesloten waren, hebben we afhaalmaaltijden en bezorgingen gedaan. Het was heel fijn om toch iets te kunnen doen. Het afhalen en bezorgen hebben we met het professionele team gedaan en dat blijven we doen. De catering en proeverij blijven we ook doen. Als gasten niet durven niet te komen, dan kunnen ze ook de proeverij voor thuis bestellen.”

Voor openingstijden:

www.hetborghuis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier