VIOD in het stadion van Estepona
VIOD in het stadion van Estepona Foto: VIOD PR

VIOD overwintert in de zon

Algemeen

Doetinchem - Zondag tweedeklasser VIOD uit Doetinchem trekt na de feestdagen naar warme oorden om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft van de voetbalcompetitie. Zuid-Europa wordt steeds populairder bij de Nederlandse amateurvoetbalteams voor een verblijf in de eerste weken van januari. Voor VIOD is dit de tweede keer.

De selectie van VIOD vertrekt op vrijdag 3 januari op trainingskamp naar de Costa del Sol in Spanje, net als vorig jaar gaat de reis naar Marbella (dichtbij Malaga). Dit trainingskamp wordt voor een groot deel door de spelers en staf zelf bekostigd en wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van VIOD 1”. Op maandag 6 januari speelt VIOD in Estepona een oefenwedstrijd tegen WKE’16 uit Emmen. Tijdens het verblijf van VIOD van 3 tot en met 7 januari verblijven naast de oefentegenstander tweede klasser WKE’16 ook de hoofdselecties van sv Spakenburg, Blauw Wit ‘34 (Leeuwarden), ASWH (Hendrik Ido Ambacht), FC Emmen en vv Twenthe (Goor) in Marbella.

Na de aankomst op vrijdag 3 januari, volgt op zaterdag de eerste training in Estepona. De training in het prachtige stadion “Estadio Munoz Perez” begint om 12:30 uur. Zondag 5 januari staat de 2e training op het programma. Deze training wordt in de vroege ochtend afgewerkt in Monda, waar VIOD ook vorig jaar haar training afwerkte. Op maandag 6 januari volgt de oefenwedstrijd tegen tweede klasser WKE’16 uit Emmen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het gloednieuwe stadion “Estadio de Atletismo” in Estepona. Deze locatie beschikt over de nieuwste faciliteiten en is omringd door een prachtige blauw gekleurde atletiekbaan en is begin april van dit jaar opgeleverd.

Naast de de 28-koppige selectie en staf, reist ook een groep trouwe supporters mee. Er staat een bezoek aan de oefenwedstrijd van De Graafschap tegen Europa FC op het programma en zal ontspanning zoals Footgolf en het Beachvoetvolley toernooi een onderdeel zijn van deze vijfdaagse trip.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant