Cas Jansen loopt juichend weg na zijn treffer in de eerder dit seizoen met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gelders Eiland.
Cas Jansen loopt juichend weg na zijn treffer in de eerder dit seizoen met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gelders Eiland. Foto: Ajax Breedenbroek

‘Kampioenschap zou geweldig zijn’

Algemeen

Roel Tomassen

Het elftal van...

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Cas Jansen
Woonplaats Dinxperlo
Geboortedatum 25 december 1998

1. Club en positie Spits bij Ajax Breedenbroek. Dit seizoen ben ik op schot. Ik heb zeventien doelpunten gemaakt in negen wedstrijden. Vorig seizoen scoorde ik in het begin veel, maar daarna was het klaar. Ik ben blij dat de doelpunten nu blijven komen, al had ik dit aantal niet gedacht.
2. Familie Ik woon thuis bij mijn ouders, Roy en Nicole, en heb een zusje, Daantje. We wonen in Dinxperlo, maar aan de andere kant van de straat ligt Breedenbroek.
3. Beroep De opleiding Maatschap Zorg volg ik. Momenteel loop ik stage bij Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo. Het is mooi om met dagopvang ouderen een leuke dag te bezorgen. Mijn opleiding duurt nog twee jaar. Daarna wil ik in de maatschappelijke zorg werken.
4. Muziek Ik ben van de lijstjes. Denk aan de Top 40 en de Top 2000. Ik heb niet gestemd voor die laatste lijst, dat hoeft van mij dan weer niet. In de zomer vind ik dance fijne muziek, zoals nummers van Martin Garrix. Een lievelingsartiest heb ik trouwens niet.
5. Hoogte- en dieptepunt Mijn hoogtepunt was het kampioenschap met de A1 van Ajax Breedenbroek. Ik voetbalde al in het eerste, maar mocht nog meedoen. We bleven ongeslagen in de tweede klasse en troefden Silvolde en Gendringen af. Niet slecht voor een kleine club. Gelukkig heb ik een dieptepunt als speler nog niet meegemaakt. Hopelijk krijg ik geen langdurige blessure.
6. Beste speler Lionel Messi is de meester. Hoe makkelijk hij dribbelt en acties maakt, is niet normaal. Zes keer de Gouden Bal winnen ook niet. Al vind ik dat Virgil van Dijk die prijs dit jaar had verdiend.
7. Televisie Als ik kijk, dan is het naar voetbal. Wedstrijden in de kelder van de Eredivisie sla ik over, maar de topduels bekijk ik. Ook Engels, Spaans en Duits voetbal volg ik.
8. Social media Vooral op Snapchat ben ik actief. Laat in de avond maak ik dan filmpjes die nergens over gaan. Ouwehoeren dus. Op Instagram ben ik ook regelmatig te vinden, maar Facebook gebruik ik alleen nog om te feliciteren bij een verjaardagsmelding.
9. Angst Ik heb niets met beesten met een snavel. Als een kip naar mij toeloopt, zet ik een stap achteruit in plaats van vooruit.
10. Vakantie Het is een weekend weg, maar bij vakantie denk ik aan de jaarlijkse reis met Ajax Breedenbroek naar Mallorca. Sinds een aantal jaar gaan we daar na het seizoen heen. Om je een beeld te geven: bij terugkomst ben ik direct weer toe aan weekend.
11. Ambitie We hebben een nieuwe lichting en doen direct om de topposities mee in 5C. Aan het kampioenschap denken we nog niet, omdat we in de seizoenen hiervoor maar een middenmoter waren. De nacompetitie halen, is het doel, maar de titel zou geweldig zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant