De 18-jarige pianist Aidan Mikdad
De 18-jarige pianist Aidan Mikdad Foto: Ronald Knapp

Het Gelders Orkest met An American New Year’s Concert in Amphion

Algemeen

Doetinchem - Op donderdag 9 januari staat Het Gelders Orkest in Amphion met An American New Year’s Concert in Amphion. Een bijzonder concert met vele hoogtepunten. Het concert is te zien in de Rabobank Zaal en begint om 20:00 uur.

Het orkest gaat swingend het nieuwe jaar in. 2020 wordt ingeluid met een veelzijdig Amerikaans programma gedirigeerd door Per-Otto Johansson. Eén van de hoogtepunten is het optreden van pianist Aidan Mikdad. Slechts 18 jaar oud, en nog student aan het Amsterdams Conservatorium, heeft hij al heel wat prijzen op zijn naam staan, waaronder twee jaar geleden de Royal Concertgebouw Young Talent Award. Ook bij ons orkest maakte hij al eerder furore. Zijn jeugdige en enerverende speelstijl past perfect bij de wervelende jazz van Gershwins Rhapsody in Blue.

Musical
Verder laat Gershwin van zich horen in zijn musical Girl Crazy en als hij zich in An American in Paris vermaakt in de straten van Parijs. Nog meer musical met drie dansen uit Bernsteins On the Town, en natuurlijk muziek van de van oorsprong Oostenrijkse Erich Korngold, één van de grootste Amerikaanse filmmuziekcomponisten ooit. Dat hij zijn talenten tot op hoge leeftijd wist te behouden, bewijst hij met zijn allerlaatste opgewekte compositie Thema en Variaties. Vrolijker dan met zo’n opgetogen concert kan het nieuwe jaar niet beginnen.

Tickets voor de voorstelling kosten 38,50 euro (inleiding drie euro) en zijn online te bestellen of via de theaterkassa (0314-376000) tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Let op de aangepaste openingstijden tijdens de kerstvakantie (www.amphion.nl).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant