Johnny Cash roadshow.
Johnny Cash roadshow. (Foto: PR)

Ode aan Johnny Cash in Amphion

(door Marian Roerdinkholder)

Doetinchem - "Wij willen een waardevol eerbetoon brengen aan de muzikale legende Johnny Cash. Zonder dat wij hem daarbij imiteren", vertelt Clive John. Clive is zanger van de Johnny Cash tribute band 'The Johnny Cash Roadshow'.

Van 9 tot 20 maart treedt deze Engelse band op in de Nederlandse theaters. Johnny Cash overleed in 2003 en wordt gezien als één van de belangrijkste Amerikaanse singer-songwriters van de twintigste eeuw. The Johnny Cash Roadshow eert zijn bijzondere muziekcarrière aan de hand van alle hitsongs, beelden en verhalen. Op donderdag 15 maart is de show te zien in Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Passie
De voorstelling, die mede mogelijk gemaakt wordt door de familie van Cash, is wereldwijd de grootste in zijn soort. De groep zangers en muzikanten die deel uitmaken van The Johnny Cash Roadshow behoren tot de top van de wereld, vindt zanger Clive John. "Wat onze show zo bijzonder maakt in vergelijking met andere Cash tributes? Wij kennen de nummers door en door. We zijn elkaars beste vrienden. Passie, betrokkenheid, muzikaliteit en harmonie zijn ontzettend belangrijk. We kunnen een paar uur lang muziek van Cash spelen zonder dat wij ook maar één nummer herhalen." Clive John won tal van awards voor zijn vertolking van 'The man in black' en toont een verbazingwekkende gelijkenis met de muzieklegende.
"Waarom je naar het concert in Amphion moet komen? Deze show mag een echte Johnny Cash fan absoluut niet missen. Je kunt de sfeer niet proeven via filmpjes op YouTube. Je moet ons in het theater komen bekijken en de achtbaan van emoties beleven. Maar bovenal gaan we samen een hoop plezier hebben!" Op donderdag 15 maart komen bekende nummers als 'A boy named Sue', 'A thing called Love', 'Folsom Prison blues', 'San Quentin' en natuurlijk 'Ring of Fire' voorbij. Clive vertelt: "De nummers van Cash zijn geweldig en zijn zó anders dan de commerciële muziek die je hedendaags hoort. De muziek is country, folk, gospel en alles wat er tussenin zit. Dat vind ik het mooiste aan Johnny Cash." Naast een live band en vocalisten is ook een spetterende brass-sectie, The JCR Horns, te horen.

Kaarten
The Johnny Cash Roadshow vindt plaats op donderdag 15 maart om 20.00 uur in de Rabobank Zaal van Schouwburg Amphion in Doetinchem. Kaarten zijn voor 29,50 euro inclusief garderobe en consumptie verkrijgbaar via de website www.amphion.nl en de kassa van Schouwburg Amphion (telefoonnummer 0314 - 376 000).

Meer berichten

Shopbox