Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Genoeg

Afgelopen dagen keken wij naar een oude aflevering van ‘Een van de Acht’, hoewel we de uitslag al kenden.

Bij het eerste verkiezingsdebat in Doetinchem had ik even hetzelfde gevoel. Tijdens de publieksronde kreeg een bezoeker met de vraag: ‘Waarom zit ik naar twaalf partijen te luisteren’, een kamerbreed applaus.

Bij de voorstelronde werd door afsplitsingspartijen gezegd dat men wil samenwerken met andere partijen. Jammer dat dit niet lukte binnen de eigen partij. Er is er zelfs een, die na het opblazen van de eigen partij, en het inpikken van twee raadszetels (zonder voorkeurstemmen), claimt straks beter op te kunnen komen voor het lokale belang.

Prima die gemeentelijke partijen maar het is natuurlijk onzin te stellen dat je op basis van zo’n naam wél voor de bevolking op zult komen, en te doen alsof de plaatselijke afdeling van een landelijke partij dat niet zal doen. De kiezer krijgt zo nog minder vertrouwen in mensen die hun nek willen uitsteken. Ik heb anders dan een aantal mensen op de sociale media die anoniem schrijven dat de plaatselijke politici er voor vorstelijke salarissen zitten wel waardering voor de inzet van onze politici. De meesten werken zich een slag in het rond voor een zeer lage vergoeding.

Jammer dus dat Doetinchem de formule van Mies niet kan hanteren: Eén van de Acht is echt genoeg.

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden