Logo doetinchemsvizier.nl


Kunstenaar in Spotlight.
Kunstenaar in Spotlight. (Foto: PR)

Kunstenaar in de Spotlight: Ellen Baptist

Doetinchem – Ellen Baptist wordt geïnspireerd door mythen en oude verhalen maar ook door een vogeltje, de kerktoren of een slak. Als Kunstenaar in de Spotlight exposeert zij van 2 maart tot en met 28 april 2018 in Kunstuitleen Stadsmuseum.

Graficus en schilder Ellen Baptist (1945) laat in de Kunstuitleen voornamelijk houtsneden zien. Daarnaast zijn er kunstenaarsboeken, schrijfsels en door haar geschept papier. De sfeer van haar werken is krachtig en expressief maar ook verhalend, vriendelijk en 'gek'. Titels van geëxposeerde werken zijn 'Dromen van zee', 'Met het hondje in het café' of 'Hoera een ei!'.

Taal speelt een grote rol. Eigen teksten vormen letterlijk verbindende grafische elementen in haar houtsneden. Teksten zetten en boekjes maken, het ontstaat spontaan. 

Ellen Baptist exposeert in binnen- en buitenland. Zij heeft de Akademie voor Beeldende Kunst gevolgd in Arnhem en is vanaf 1968 actief als beeldend kunstenaar. Haar atelier is in Huissen waar zij cursussen en workshops geeft in schilderen, grafiek en papier scheppen.

Kunstuitleen Stadsmuseum
Burgemeester van Nispenstraat 2
Tot en met 28 april
Open vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur
 

Meer berichten

Shopbox