Judas: in december in Amphion. (foto: Mark Engelen)
Judas: in december in Amphion. (foto: Mark Engelen) (Foto: Mark Engelen)

Theaterthriller Judas van Astrid Holleeder in Amphion

Doetinchem - De theaterthriller Judas is op woensdag 5 en donderdag 6 december 2018 te zien in Schouwburg Amphion.

Dit psychologische toneelstuk wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders van Willem Holleeder: zijn moeder, twee zussen, en nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder zijn agressie en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leeft.

Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

Kaarten voor woensdag 5 en donderdag 6 december 2018 kosten 34,50 euro en zijn te bestellen op www.amphion.nl, telefonisch of aan de kassa.

Meer berichten

Shopbox