Rotaryclubs organiseren voor de negenentwintigste keer Beroepenvoorlichting in Amphion

DOETINCHEM – De Rotaryclubs Doetinchem-Oude IJssel en Rotaryclub Doetinchem organiseren op maandag 12 maart in schouwburg Amphion voor de 29ste keer een beroepenvoorlichting voor leerlingen van de middelbare scholen in Doetinchem en Silvolde.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen leerlingen en hun ouders de mogelijkheid om vanuit de praktijk informatie over de meest uiteenlopende beroepen te vergaren. Zij kunnen in één-op-één gesprekken vragen stellen aan mensen met het beroep van hun keus. Deze informatie kan leerlingen helpen bij het maken van een goede beroepskeuze. Er zullen deze avond ongeveer 110 beroepenvoorlichters aanwezig zijn. Tot op heden hebben circa 750 leerlingen zich ingeschreven.

De Rotaryclubs hebben inmiddels bijna dertig jaar ervaring met het organiseren van dit evenement. De bijeenkomsten in Amphion verlopen gestroomlijnd. Het succes van deze activiteit is te danken aan het grote netwerk van de leden van de Rotaryclubs. De leden zelf hebben allen een verschillend beroep en kunnen natuurlijk als beroepenvoorlichter worden gevraagd.
Daarnaast worden ieder jaar de keuzes van de leerlingen gepeild. Er is een standaard beroepenlijst waar ruim honderd beroepen op staan, de leerlingen kiezen daar twee beroepen uit. Daarnaast kan men ook een vrije keus invullen. Wordt een bepaald beroep vaker ingevuld dan wordt daar door de Rotaryclub een voorlichter bij gezocht. Beroepen die minder in trek zijn worden van de lijst gehaald. Zo blijft de beroepenlijst actueel.

De beroepenvoorlichting zal plaats vinden op maandag 12 maart 2018 van 18.30 tot 20.30 uur in Schouwburg Amphion, Hofstraat 159 te Doetinchem (7001 JD).
 

Meer berichten

Shopbox