Afbeelding
Foto: Hans van Dijk

Volleybaldames Orion bekeren tegen landskampioen

Algemeen

Doetinchem - Aanstaande dinsdag 19 december speelt Seesing Personeel Orion Dames 1 de bekercompetitie. Elk jaar speelt het team twee verschillende competities. Naast de nationale competitie in de Topdivisie spelen de volleybal dames van Arno Lippmann ook nog de bekercompetitie. De afgelopen twee jaar strandden ze bij de laatste 16. Dit jaar behoren de dames bij de beste 8 van Nederland en mogen in de volgende ronde aantreden tegen de huidige landskampioen: Sliedrecht Sport!

De Sliedrechtse dames spelen in 7 dagen 3 wedstrijden: de Nationale competitie en de bekerwedstrijd tegen Orion Dames 1. Daarnaast spelen ze momenteel ook internationaal om de CEV-Cup. Een absoluut topteam waar een behoorlijk niveau gehaald moet worden.

De dames van Orion bekijken het echter anders: elk punt is een kampioenschap. Bij dit soort wedstrijden gaat het om de lol en beleving die de Doetinchemse meiden in het veld ervaren. “Bij Sliedrecht krijgen ze betaald in Euro’s, bij Orion krijgen wij betaald in de zin van support. De meer mensen op de tribune, des te meer energie dat wij er van krijgen.”

Om 20.00 uur gaat de wedstrijd van start in de topsporthal te Doetinchem. De entree is gratis!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant