Lid CvB Graafschap College Sarien Shkolnik kijkt dictees na
Lid CvB Graafschap College Sarien Shkolnik kijkt dictees na Foto: -

Groot Graafschap Dictee met muzikale optredens

Algemeen

DOETINCHEM - Maandagmorgen 10 april was de aftrap van het Groot Graafschap Dictee op de Taalschool van het Graafschap College. Thema van het dictee dit jaar: muziek.

Op de locaties Doetinchem en Winterswijk werd door cursisten het speciaal voor de gelegenheid geschreven ‘Groot Graafschap Dictee-lied’ gezongen. In Doetinchem bracht daarna zanger/gitarist Stef Woestenenk twee liederen ten gehore en in Winterswijk gaf countryzangeres Sandra Vanreys een kort optreden. Uiteraard zongen zij Nederlandstalige liederen; de Nederlandse taal is tenslotte waar het dictee om draait. Na de muzikale aftrap werden de eerste dictees gemaakt.

Immigranten
De Taalschool van het Graafschap College verzorgt cursussen Nederlands voor volwassenen, zowel voor Nederlandse ‘laaggeletterden’ als voor immigranten. Beide groepen cursisten doen mee aan het dictee. Doel van het dictee is om op feestelijke wijze aandacht te besteden aan het leren van Nederlands als eerste of tweede taal. Tegelijkertijd worden de cursisten in de gelegenheid gesteld om te laten zien wat ze kunnen.

Muzikale optredens
De dictees, door de docenten voor elk onderwijsniveau apart geschreven, worden verspreid over de week gemaakt. Onder de voorlezers zijn Sarien Shkolnik (lid van het CvB van het Graafschap College) en zangeressen Petra Eekelder en Annet Wolterink. De leslocaties van de Taalschool worden de hele week opgeluisterd met muzikale optredens. In Winterswijk is muziekschool Boogie Woogie nauw bij het dictee betrokken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant