Walter Hendrixen:
Walter Hendrixen: "Samen met mijn zoon Rick kijken we naar de juiste invulling van het programma en zo proberen we ook volgend jaar weer een mooi podiumjaar te bieden." (foto: Roel Kleinpenning)

Café Hendrixen sluit 2016 muzikaal af

Algemeen

DOETINCHEM - Walter Hendrixen kijkt altijd uit naar de laatste dagen van het jaar. In zijn eigen Grand Café Hendrixen in de Grutstraat in Doetinchem wordt het jaar dan muzikaal afgesloten met een live muziekprogramma. Net zoals voorgaande jaren zorgen diverse artiesten en DJ’s voor een sfeervol en muzikaal einde van het jaar. Met als hoogtepunt uiteraard oudejaarsdag.

Door: Hans Hissink

Wat ooit bij restaurant ‘t Vermaeck begon met een oudejaarsborrel, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar bijna alle horecagelegenheden in de binnenstad van Doetinchem bij betrokken zijn. Walter Hendrixen juicht dit toe. “Iedere horeca onderneming organiseert op oudejaarsdag zijn eigen feestje. Het City Management zorgt ervoor dat er een gezamenlijk verhaal naar buiten komt om mensen naar de binnenstad van Doetinchem te trekken.” Dat dit een succes is, blijkt uit de overvolle kroegen in Doetinchem op de laatste dag van het jaar.

‘Mensen willen herkenbaarheid’
Grand Café Hendrixen onderscheidt zich doordat het tijdens de laatste dagen van het jaar iedere avond een live act op het podium heeft staan. “Ook dan willen wij de mensen een gezellige avond bieden. De combinatie van eten, drinken en uitgaan past zeer goed in het sfeervolle centrum van Doetinchem, dat zich zowel op het Simonsplein als in de Grutstraat laat zien. Er is voor ieder wat wils. Duo’s, bands, maar ook DJ’s. Samen met mijn zoon Rick kijken we naar de juiste invulling van het programma en zo proberen we ook volgend jaar weer een mooi podiumjaar te bieden. Zo zie je maar dat jong en oud uitstekend met elkaar samen kan gaan”, zegt Hendrixen met een knipoog. De voorkeur gaat uit naar live acts met herkenbare nummers. “Mensen willen herkenbaarheid, willen weten naar welke muziek zij luisteren. Daarom staan hier ook DJ’s en bands die zichzelf presenteren, muziek aan- en afkondigen en een praatje maken tussen de nummers door.”

Zelf organiseren 
Walter Hendrixen hoopt dat de uit de hand gelopen oudejaarsborrel nog een mooie en lange toekomst voor zich heeft. “Als je kijkt hoe dit oudejaarsevenement spontaan tot stand is gekomen, dan hoop ik van harte dat wij als Doetinchemse horecaondernemers het zelf kunnen blijven organiseren en dat de lokale overheid zich er niet teveel tegenaan gaat bemoeien. Uiteraard mogen of moeten zij een oogje in het zeil houden, maar daar moet het dan ook bij blijven.”

Het programma: woensdag 28 december The Soulmates (22.00 uur), donderdag 29 december Brood op de Plank (22.00 uur), vrijdag 30 december Jemilo (22.00 uur). Op oudejaarsdag begint om 14.00 uur DJ Gunter/Peter, DJ Angelo en het duo Ten Brinke & Surquin vult de rest van de middag op. Entree is gratis. Vol is vol. Info: www.grandcafehendrixen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant