Afbeelding

Studenten Graafschap College verbranden wensen op plein Serious Doetinchem

Algemeen

DOETINCHEM - In de kerk een wens doen voor jezelf of een ander en die vervolgens verbranden: het gebeurde vanochtend op het Simonsplein. Daar hebben leerlingen van het Graafschap College vanmorgen hun persoonlijke wensen in brand gestoken. De dj’s van Serious Doetinchem waren getuige van dit bijzondere ritueel.

Maar waarom precies? Studenten Iris van Meines (18) en Jurian Beeftink (17) van de opleiding Onderwijsassistent aan het Graafschap College leggen het doel achter de actie uit. ,,Wij voeren met achttien klassen van de opleiding Onderwijsassistent actie voor Make A Wish. Omdat wij bij onze stages veel in aanraking komen met kinderen, hebben we eigenlijk allemaal wel een speciale binding met deze groep. Onze school wilde daar graag iets mee doen’’, vertelt Jurian.

Vlogs
Voor Make A Wish voerden de studenten verschillende acties uit. Zo maakten ze persoonlijke vlogs en kerstkaarten, werd er statiegeld opgehaald en werden bij verschillende bedrijven spaarpotten neergezet. ,,Met het geld kunnen we dromen van ernstige zieke kinderen verwezenlijken. We hebben we in totaal 3000 euro opgehaald en daarmee kan ‘anderhalve wens’ verwezenlijkt worden’’, zegt Ilse. Ook bij de ‘eigen’ wensen van de studenten is stilgestaan: ,,In de kerk hebben we onze eigen wensen opgeschreven, ik heb er wel drie gedaan’’, zegt Rowina van der Werff, studente van het Graafschol College.

Marco Borsato
Na de dienst in de Sint Catharinakerk liepen alle studenten vanuit de kerk naar het Simonsplein, waar alle wensen in vlammen opgingen. ,,Het was een idee van de lerares van de school’’, zegt dj Titus van Serious Doetinchem. ,,Zij heeft deze actie bedacht en omdat ze 20 euro gedoneerd heeft, hebben we speciaal voor haar een nummer van Marco Borsato gedraaid.’’

De tussenstand van Serious Doetinchem is op dit moment nog niet bekend.

Bekijk de uitzending van Serious Doetinchem live via dg.nl/glazenkeet

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant