(foto: pr)
(foto: pr)

Amphion genomineerd voor ‘Theater van het Jaar’

Algemeen

DOETINCHEM - Voor de vijfde keer in zes jaar tijd zit Schouwburg Amphion in de race voor de titel ‘Theater van het jaar’. In 2013 werd Schouwburg Amphion uitgeroepen tot ‘Beste theater van het jaar 2012’. De winnaar van dit jaar wordt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs 30 januari bekendgemaakt in Theater De Meervaart in Amsterdam.

Suzanne van Dommelen, voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten: “In de beoordeling van theaters wordt onder andere gelet op de wijze waarop theaters bestaand en nieuw publiek proberen te binden en daarvoor partnerships aangaan met producenten en andere partners. De professionaliteit van de organisatie, de kwaliteit van het programma en natuurlijk de passie voor het theatervak zijn andere doorslaggevende factoren.”

De leden van VTTP hebben daarnaast alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

De VVTP bestaat uit de zeventien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant