(foto: Feikje Breimer)
(foto: Feikje Breimer)

Train met loopgroep Fastfoot voor de marathon

Algemeen

HENGELO - Carlien Harms is zondag 15 januari te gast bij loopgroep Fastfoot in de Achterhoek. Ze adviseert over voeding voor, tijdens en na een duurloop. Aansluitend is er een lange duurloop van 21 kilometer gepland. Nieuwe lopers zijn van harte welkom.

Feikje Breimer is trainster bij loopgroep Fastfoot en liep zelf ruim 15 marathons. “Ik weet uit ervaring dat een goede voorbereiding belangrijk is voor het goed lopen van een marathon. Je kunt je lichaam wennen aan langdurige inspanning, maar je kunt ook trainen in het opnemen van voedingsstoffen tijdens het hardlopen.”

De marathonlopers bij loopgroep Fastfoot lopen gezamenlijk acht lange duurlopen ter voorbereiding op de voorjaarsmarathons in Rotterdam of Enschede. “Lange duurlopen loop je in een rustig tempo, het motiveert om in een groep te lopen. Lopers van alle niveau’s zijn welkom. Het eerste deel lopen we altijd gezamenlijk en daarna splitst de groep met vlottere lopers zich af. Na afloop drinken we altijd samen koffie. We steunen elkaar en wisselen ervaringen uit. Dit motiveert en het is natuurlijk heel gezellig!”

Gastspreekster Carlien Harms is zelf topsportster en al twintig jaar sportdiëtist. Ze liep de 10 km op de baan in 32 minuten en schreef onder andere het Sportkookboek en de Sportvoedingsatlas. Kosten deelname 12,50 euro, kosten kwartaal marathontraining 65 euro. Info en aanmelden: www.fastfoot.nl, feikje.breimer@fastfoot.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant