Meer dan 30 jaar G-voetbal bij vvDoetinchem

vr 10 sep 2021, 15:00 Sport

Doetinchem - De voetbalvereniging Doetinchem is in 1989 begonnen met G voetbal. Dat is voetbal voor voetballiefhebbers met een beperking, waardoor ze in het reguliere voetbal niet echt aan de bak komen. 

De KNVB organiseert ook een competitie voor G-voetballers, zodat ze hun krachten kunnen meten met G-teams van andere voetbalverenigingen. Door corona was het voor de voetbalvereniging de afgelopen twee jaar best wel moeilijk er voor te zorgen dat alle activiteiten door konden gaan. Gelukkig hadden de spelers er zin en bleven ze trouw trainen, ook als er geen competitiewedstrijden gespeeld konden worden en er ook niet veel mogelijkheden waren voor andere activiteiten.

Stichting Litania
Bovendien helpt het als er ook vanuit de maatschappij ondersteuning komt. VV Doetinchem kwam in contact met de Stichting Litania uit Hengelo (G). De stichting is opgericht voor kinderen die net even anders zijn en ook net even iets anders nodig hebben om hun favoriete sport te kunnen beoefenen.
Na goed overleg is besloten om voor de spelers een nieuw tenue aan te schaffen. De spelers lopen er nu weer helemaal trots en up-to-date bij in hun mooie blauw-witte presentatiepakken en voetbalkleren en klaar voor de start van de nieuwe competitie.
Kinderen en volwassenen die voetbal leuk vinden, maar nog geen lid zijn van een voetbalclub omdat ze een beperking hebben, zijn bij de voetbalvereniging Doetinchem van harte welkom.
Ze kunnen gewoon een keertje kennis komen maken met voetbal, met de spelers van het G-team en de club. “En dan kun je daarna altijd nog beslissen of je echt mee wil doen”, aldus een woordvoerder. Op de website van de vereniging kun je meer informatie over G-voetbal vinden. Voor informatie, mail de coördinator G-voetbal: herman.beerling@kpnmail.nl.. 

www.vvdoetinchem.nl