Archieffoto Scouting Roothaan

Archieffoto Scouting Roothaan 

Pr Roothaangroep

Scoutinggroepen van beide kanten van de grens vieren vrijheid

Algemeen

DOETINCHEM - Scouting Roothaan uit Doetinchem viert dit jaar alsnog 75 jaar Vrijheid en wel op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober, samen met de scouting Nodan-VCP uit Bocholt.

De steden Doetinchem en Bocholt hebben beide aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden onder bommen van de geallieerde vliegtuigen. Deze gebruikten de rivieren Oude IJssel en Bocholter Aa voor hun oriëntatie.
Doetinchem is op 19, 21 en 23 maart 1945 gebombardeerd, waarbij in totaal 130 doden vielen. Daarbij werd onder andere de Catharinakerk verwoest. Bocholt is op 22 maart gebombardeerd en daarbij vielen maar liefst 341 doden. Daarbij werd het historische stadhuis verwoest.
Sinds die tijd leven wij gelukkig aan beide zijden van de grens in vrijheid. Dat vieren de scoutinggroepen samen. Ze organiseren een uitwisseling waarbij de groepen deelnemen aan elkaars activiteiten.
Op vrijdagavond 8 oktober bezoekt de Nodan-VCP-groep de Roothaangroep op het scoutingterrein in park Koekendaal. Er wordt dan voor alle (sub)groepen een gezamenlijke opkomst gehouden waar de padvinders van de Nodan-VCP aan meedoen.
Op zaterdagmiddag 9 oktober bezoekt de Roothaangroep de Nodan-VCP-groep in Bocholt waar een ‘Stadt-Rally’ wordt gehouden door het centrum, die eindigt met een barbecue bij de Aa-See.
Het thema 75 jaar Vrijheid wordt op beide dagen meegenomen in de activiteiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant