Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Column Ben Beijer bekijkt 't anders: Rammen maar

Als u dit leest bent u waarschijnlijk al naar het stemlokaal geweest. Mocht dat niet zo zijn dan zou ik u alsnog willen adviseren uw inspraakmogelijkheid te benutten. Nu meebepalen is altijd beter dan later boos worden. Volg daarbij vooral uw eigen gevoel, ik heb de kieswijzer vier keer in moeten vullen om bij mijn partij uit te komen.

Ik hoop dat de partijen elkaar sneller zullen vinden bij het formeren van een evenwichtig college. De komende 3,5 jaar verwacht ik geen afsplitsingen, dat geeft rust. Uiteraard zullen er hier en daar mensen afhaken, maar als men het eigen ego ondergeschikt maakt aan het algemeen- c.q. partijbelang is daar niets mis mee.

Afsplitsingen voltrekken zich overigens meestal pas voor de volgende verkiezingen, net na het samenstellen van de nieuwe kandidatenlijst. Mensen die het geweldig met zichzelf getroffen hebben, zien dan ineens het licht, niet te verwarren met voortschrijdend inzicht. Uiteraard wensen we alle gekozen volksvertegenwoordigers veel succes en een goede samenwerking in de raad. Als het toch eens mis mocht gaan, en u zich wel of niet terecht boos gaat maken wil ik u graag het advies meegeven van een dertienjarige deelneemster aan de 2e voorronde van Amphion Open. Deze jonge muzikante uit Zelhem wilde het hooggeacht publiek ‘inspireren’. Als het bij haar weer eens niet zo lekker gaat op school zo vertelde zij dapper, loopt ze thuis gelijk naar haar drumstel om er eens flink op los te rammen. Om te laten zien hoe dat oplucht, klom zij ook in Amphion achter het indrukwekkende drumstel, en inderdaad ze kwam er vrolijk vertellend weer achter vandaan. Haar tip (ook voor politici): koop een drumstel en als dat teveel lawaai maakt in de buurt duik dan bij boosheid gelijk de keukenkastjes in, pak daar een paar pannen en houten lepels en rammen maar, het zal daarna bijna zeker weer...:

Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden