Groepsfoto tijdens de klusdag. Foto: PR
Groepsfoto tijdens de klusdag. Foto: PR PR

‘De bewoner was zichtbaar blij met het eindresultaat’

zo 10 okt 2021, 15:14 Algemeen

DOETINCHEM - “Ik vond het een mooie ervaring. We kregen zo een indruk van het leven van mensen waar we niet zo vaak/nauwelijks mee in aanraking komen. Dit voelt als een verrijking.”

Met deze uitspraak van een medewerker van LCG wordt duidelijk dat Present Doetinchem niet alleen mensen met elkaar verbindt om een klus op te knappen, maar ook om voor iedereen een waardevolle ontmoeting te realiseren.
Een groep van vijftig consultants is eind september van grote waarde geweest voor verschillende bewoners van de Achterhoek en meerdere kwetsbare mensen boden hen een unieke ervaring. Twaalf van de consultants werden door Present in drie groepen verbonden met mensen in Doetinchem en Wehl die wel wat extra hulp konden gebruiken. Ze legden met begeleiding van een flexvrijwilliger van Present een laminaatvloer in een crisiswoning van IrisZorg, hielpen een alleenstaande man met een verstandelijke en lichamelijke beperking bij het onderhoudsarm aanleggen van zijn tuin en sausden de woonkamer en keuken van een man met lichamelijke beperkingen.
De vrijwilligers werden warm ontvangen door de bewoners, die hen ook meer vertelden over hun leven. Dat werd erg gewaardeerd door de vrijwilligers. “Wat mij geraakt heeft is dat er mensen leven in deze (moeilijke) omstandigheden en dat er gelukkig instellingen zijn die hen helpen om een leven op te bouwen” en “De bewoner was zichtbaar blij met het eindresultaat! Dat vond ik heel mooi om te zien”.
Collega’s van deze twaalf vrijwilligers waren gelijktijdig aan het klussen bij mensen in Aalten, Dinxperlo, Steenderen en Winterswijk.
De projecten voor Present waren een onderdeel van hun teamweekend in het oosten van het land. LCG is sinds dit jaar partner van Present Achterhoek. Naast dat ze Present sponsoren, helpen ze ook bij het ontwikkelen van de strategie voor de toekomst en zetten hun medewerkers zich in voor kwetsbare mensen in de Achterhoek.

Aanmelden
Wil je ook samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot te helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met Josefien Nahuis, josefien.nahuis@presentdoetinchem.nl of 06-4860899.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier