Berdy Buunk genoot van haar ronde met Gerrit Vossers in de ‘Poah-Lamborghini’: “Wat een auto, wat een geluid en wat een snelheid!” Foto: Luuk Stam
Berdy Buunk genoot van haar ronde met Gerrit Vossers in de ‘Poah-Lamborghini’: “Wat een auto, wat een geluid en wat een snelheid!” Foto: Luuk Stam

Berdy wint rondrit met Gerrit Vossers in de ‘Poah-Lamborghini’

Algemeen

SILVOLDE – Op de wegen rondom Hengelo was zaterdagmiddag een bijzonder opvallende wagen te aanschouwen: een snelle Lamborghini in de kleuren van een John Deere-trekker. Wie goed oplette, ontdekte achter het stuur niemand minder dan weerman Gerrit Vossers uit Silvolde. Naast hem de Hengelose Berdy Buunk, één van de abonnees van het onlangs gelanceerde YouTube-kanaal van de weerman.

Door Luuk Stam

Tien van de volgers van Vossers mochten dit weekend na loting plaatsnemen in de bolide met voorop het opschrift ‘POAH’. Buunk was één van de gelukkigen. De weerman kwam de Hengelose thuis ophalen voor een zonovergoten ronde via Vorden, Ruurlo, Veldhoek en circuit de Varsselring. “Het was super gaaf”, reageerde Buunk na afloop. “Wat een auto, wat een geluid en wat een snelheid!”

Genieten
Vossers – die zelf liet weten ook erg te genieten van de rondritten – moest de Lamborghini na twee dagen wel weer inleveren. De auto is eigendom van Frank Huijink uit Doetinchem en Marwin Melis uit Arnhem, twee van zijn trouwe volgers. De mannen gaven de wagen speciaal voor een rondrit door Europa de John Deere-kleuren om zo hun favoriete weerman uit de Achterhoek te promoten.

De Silvoldenaar kreeg in 2013 landelijke bekendheid door een filmpje waarin twee John Deere-trekkers langsrijden terwijl Vossers op een rotonde het regionale weerbericht staat voor te lezen. “Poah, da’s mien merk!”, roept hij enthousiast uit bij het passeren van de eerste trekker. “En nog één! Een 6320!” De video is honderdduizenden keren bekeken. ‘Poah!’ groeide uit tot de lijfspreuk van Vossers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier