Vlinder. Foto: Henk van den Burg
Vlinder. Foto: Henk van den Burg Henk van den Burg

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in Doetinchem

vr 15 okt 2021, 09:40 Algemeen

DOETINCHEM - Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. 

Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Doetinchem een project voor meer biodiversiteit.
Bewoners in het buitengebied kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan. Op 4 november is hierover een informatieavond in Herberg het Onland aan de Rekhemseweg 175 in Doetinchem. Aanvang met koffie en thee is om 19.00 uur. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden voor het project op de website van SLG www.landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Activiteiten > Biodiversiteit.
Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Doetinchem kunnen een gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, egels, vlinders, wilde bijen en insecten. Dat kan met inheemse struiken en bomen die zorgen voor een langere bloeiboog of door het inzaaien van bloemen en het plaatsen van (nest)kasten, insectenhotels of plaatsen van een egelkast.
Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner een veldbezoek door een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier