Een aantal tentoongestelde spullen. Foto: PR
Een aantal tentoongestelde spullen. Foto: PR PR

Pop up-museum toont één dag producten uit maakindustrie

Algemeen

GAANDEREN - Op maandag 15 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur is Gaanderen even een museum rijker. Op de parkeerplaats bij het Ganderije staat dan een omgebouwde SRV-wagen, die die dag producten ten toon stelt die gemaakt zijn bij Pelgrim, Vulcaansoord en Neerlandia. 

Deze bedrijven, al 40 jaar of langer geleden verdwenen uit Gaanderen, hebben veel betekend voor het dorp. Het waren grote werkgevers en menige vader, opa of oom verdiende er de kost. Het Nederlands IJzermuseum (NIJM) heeft in zijn collectie heel wat producten die ooit een van deze fabrieken verlieten. Het museum gaat die één dag tonen aan de Gaanderense bevolking in en bij die SRV-wagen. Het IJzermuseum hoopt ook bij deze gelegenheid verhalen te verzamelen van bewoners van Gaanderen. En wie weet, misschien is er ergens op een zolder ook nog wel een museumstuk voor het NIJM….
De SRV-wagen is een project in het kader van Een nieuwe tijd, wederopbouw in de Achterhoek. Dit regionale Nieuwe Tijd project wordt in opdracht van de Achterhoekse gemeenten uitgevoerd door het Gelders Genootschap. De SRV-wagen toert vanaf september door verschillende gemeenten in de Achterhoek. In de wagen is o.a. een mini escape room, een LED scherm en een kleine tentoonstellingsruimte.
Info: Frans van Doesum, 06-20908571, fransvandoesum@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant