Ontdek bij Wiggers en Heesen Yachts Interiors hoe jij het met hout kunt maken

Algemeen

WINTERSWIJK - Met Heesen Yachts Interiors en Wiggers heeft Winterswijk twee unieke werkgevers waar houtbewerkers kunnen doorgroeien en starters een mooi vak kunnen leren met variatie en baanzekerheid. Om jonge mensen enthousiast te maken voor de houtsector, organiseren beide bedrijven op woensdag 17 november van 17.00 tot 21.00 uur een Inloopavond.

Van ommantelde vensterbanken en wandbekledingen tot exclusieve superjachtinterieurs. Wiggers en Heesen Yachts Interiors laten zien dat je met hetzelfde basismateriaal – hout – brede carrièremogelijkheden hebt. Beide bedrijven liggen vlak bij elkaar en hebben dezelfde uitdaging. “Er is een grote behoefte aan gemotiveerde jongeren in de productie”, leggen directeuren Henry Schreur (Heesen Yachts Interiors) en Gerrit Hartman (Wiggers) uit. “Daarom hebben we besloten de handen ineen te slaan voor een gezamenlijke Inloopavond, om te laten zien wat deze sector allemaal te bieden heeft.”

Standaard bestaat niet

Bij Heesen Interiors worden de meest exclusieve interieurs voor de superjachten van Heesen gemaakt. Droomjachten van 50 tot wel 80 meter, waarbij de eigenaar carte blanche krijgt. Schreur: “De interieurs worden volledig op maat en naar de wens van de klant gecreëerd. Standaard bestaat niet bij ons.” Hierdoor hebben meubelmakers, spuiters en houtbewerkers veel variatie in hun werk, en ze krijgen de tijd om kwaliteit te leveren. Ze werken met de meest exclusieve materialen, zoals bijzondere fineer- en leersoorten. Door het succes van de scheepswerf is er voor de medewerkers van Heesen Interiors bovendien een stabiele, zekere toekomst.

Dé ommantelspecialist

Wiggers is al net zo’n begrip in de regio, zij het met een compleet andere specialisme: ommantelen. Dit is het in doorloop omtrekken van een basismateriaal met een kunststoffolie, melaminefolie, aluminiumfolie, fineer, papier of zelfs leer. Het basismateriaal is doorgaans MDF, spaanplaat, massief hout of aluminium. Met deze techniek worden vensterbanken, dagkanten, tafelpoten, gefineerde wandbekledingen en kamerverdelers geproduceerd. Als machinaal houtbewerker, operator of ommantel specialist bij Wiggers werk je met de nieuwste machines en volgens de laatste technieken. “We maken heel mooie producten met een constante kwaliteit ”, vertelt Hartman trots. “Mensen hebben vaak het vooroordeel van simpel lopende band werk, maar wie hier komt is meestal helemaal flabbergasted.” Wiggers is in heel Europa succesvol als toeleverancier voor diverse industrieën, de bouw en interieurbouw.

Erkend leerbedrijf

Ook met weinig ervaring kun je bij Wiggers en Heesen Yachts Interiors aan de slag. Beide werkgevers zijn erkende leerbedrijven die veel tijd en energie steken in het intern opleiden van medewerkers. Gerrit Hartman: “Bij Wiggers leer je werken volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste machines. We leiden je op tot een echte vakspecialist.” Ook bij Heesen Yachts Interiors krijgen jongeren de kans om het vak te leren. Henry Schreur: “We investeren in nieuwe medewerkers en werken nauw samen met vakopleidingen in de omgeving voor BBL-trajecten voor werken en leren.”

Meld je aan

Wie enthousiast geworden is, kan zich aanmelden voor de Inloopavond op woensdag 17 november van 17.00 tot 21.00 uur. Wiggers aan de Venemansweg en Heesen Yachts Interiors aan de Tinbergenstraat in Winterswijk openen die avond hun deuren. Medewerkers leiden de bezoekers rond en vertellen alles over de brede carrièremogelijkheden in houtbewerking. Aanmelden kan op JEMAAKTHETMETHOUT.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant