Marlene Bergervoet (l.) en Gaby Schepers in hun stijlvolle winkel voor een maatje meer. Foto: Liesbeth Spaansen
Marlene Bergervoet (l.) en Gaby Schepers in hun stijlvolle winkel voor een maatje meer. Foto: Liesbeth Spaansen

StijlVol Fashion vult kledingaanbod in Zelhem aan

Algemeen

ZELHEM – Marlene Bergervoet en Gaby Schepers zijn aan de Smidsstraat 26 in Zelhem StijlVol Fashion gestart, een kledingwinkel speciaal voor de grotere maten. “Wij hebben stijl en zijn vol, vandaar de naam StijlVol”, vertellen ze enthousiast. “We openden op vrijdag 5 november de deuren.”

Door Liesbeth Spaansen

Het pand van StijlVol Fashion is bekend als voormalige hobby/cadeauwinkel. Nu is het omgetoverd tot modewinkel voor kleding in de maten 44 tot en met 60. Deze wordt gerund door Marlene Bergervoet en haar vriendin Gaby Schepers. Gaby runde eerder More-Size in Doetinchem. Zij sloot de winkel in 2014. In 2020 werken Marlene en Gaby het idee uit om samen een winkel te starten en schreven een bedrijfsplan. “Wij zijn ervaringsdeskundig door onze eigen maat.”
Ze zochten naar een geschikt pand voor hun winkel en vonden deze in Zelhem. “Het is een prachtig pand, waar het direct voelde als thuiskomen. Ook de indeling die niet handig leek, bleek helemaal goed te zijn”, laten ze zien. De winkel is grijs-industrieel ingericht en aangekleed met warme, houten woonaccessoires van De Splinter in Ulft. “Deze zijn ook te koop.”

Zij voelen zich thuis in Zelhem, waar meer kleine middenstand is te vinden, zoals een kaasboer, boekhandel en kledingzaken. “We kwamen in een warm bad. Mensen zijn nieuwsgierig hoe het is geworden.”

De collectie is geschikt voor dames in de maten 44 tot en met 60

Marlene en Gaby kennen de doelgroep. “De collectie is geschikt voor dames in de maten 44 tot en met 60. De winkel is erg ruim opgezet, zodat mindervaliden alle ruimte hebben om rond te kijken en te passen. Ook is er een invalidentoilet aanwezig. Een afspraak maken buiten winkeltijden is eveneens mogelijk en voor de wachtende echtgenoten of partners is in de ruime keuken mogelijkheid om een heerlijke kop koffie te drinken.”

Gaby en Marlene vinden dat er meer keuze mag zijn in mode voor de grotere maten. “Wij bieden mode met goede pasvorm in mooie stoffen, die zijn belangrijk evenals een deskundig advies. Zelfs een ‘little black dress’ zit in de collectie, ook jassen, broeken en leggings, shirts en tops, vesten en truien. Daarnaast zijn er tassen, sieraden en accessoires. We starten met de herfst- en wintercollectie, met voor kerst ook glitters.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant