Midwinterhoornblazer van d'Olde Roop. Foto: PR
Midwinterhoornblazer van d'Olde Roop. Foto: PR

Winterse wandeling met midwinterhoornblazers

zo 21 nov 2021, 20:09 Algemeen

Doetinchem – Op zondag 28 november is komen de midwinterhoornblazers van d’ Olde Roop uit Zelhem weer naar kasteel De Kelder in Doetinchem om het blaasseizoen van advent 2021 in de Achterhoek te openen door op de midwinterhoorns te gaan blazen in en bij het Kruisbergse bos.

Een twintigtal blazers zal actief zijn in het bos bij de Kruisberg om hun hoorns te laten klinken. Van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen de wandelaars genieten van de midwinterhoornklanken.
De toegang is gratis.
“Kom met ouders, vrienden, kinderen en kleinkinderen genieten van de adventssfeer in een prachtige omgeving. Wilt u een toontje meeblazen? Dat kan in verband met de corona helaas dit jaar niet”, vertelt vrijwilliger Trees Depenbrock.
Het startpunt is kasteel De Kelder op het plein waarvandaan via een uitgezette wandelroute alle groepjes met een viertal blazers kunnen worden gevonden. Ook is op deze zondagmiddag een demonstratie van midwinterhoorn bouwen.
De vrijwilligers van het kasteel zullen zorgen dat de belangstellenden kunnen genieten van een kopje koffie of thee, voor liefhebbers een kop warme chocolademelk of een kom erwtensoep, ook kan men genieten van een glas glühwein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier